В головній бібліотеці Закарпаття презентують збірку Галини Новосад "У світі книг"

В головній бібліотеці Закарпаття презентують збірку Галини Новосад "У світі книг"
29 вересня о 17:00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка (пр.Свободи, 16),напередодні Всеукраїнського дня бібліотек відбудеться презентація книги Галини Новосад „У світі книг”. Модеруватиме зустріч укладач збірки, письменник Андрій Любка.

 

„Трохи більше трьох років тому я почала писати відгуки на прочитані книги і публікувати їх на своїй сторінці у Фейсбуку та у різних читацьких групах. За цей час я написала понад 150 відгуків. І в таємниці від мене чоловік та друзі-письменники видали повноцінну книжку моїх відгуків.

Я свідома того, що літературна цінність текстів цієї збірки не є особливо високою, але та позитивна енергетика, що закладена людьми, які її створювали є безмежною. В цьому я якраз і вбачаю особливу цінність книжки, яку маю щастя тримати в руках. Сподіваюсь збірка „У світі книг” буде мати своє щасливе книжкове життя”, – ділиться думками Галина Новосад.

 

„Коли про книги колег пишуть критики чи письменники – це зовсім інше. Вони намагаються нікого не образити, обійти явні недоліки тексту, акцентувати увагу тільки на позитивному, якщо воно, звичайно, є. Якщо ж такого днем з вогнем не знайти, то тоді у відгуках надибуємо переказ сюжету, якісь загальні філософські фрази чи оповідь про автора рецензованого твору – такого чудового-чудового чоловіка і справжнього-справжнього друга, такого друга, що аж-аж. Тут маємо зовсім інше. Авторка висловлюється конкретно і коротко. Її відгуки займають переважно сторінку-дві.

Тут є матеріали про твори Андрія Куркова і Юрія Винничука, Юрія Андруховича і Захер-Мазоха, Дмитра Кешелі і Оскара Вайлда, Дена Брауна і Мілана Кундери, Сари Джіо і Михайла Рошка, Василя Шкляра і Андрія Кокотюхи, Джерома К. Джерома і ЛюкоДашвар, Ольги Деркачової та Тараса Прохаська… Кілька матеріалів присвячено книгам Андрія Любки, який є упорядником книги. Загалом маємо понад 300 сторінок тексту.

 Книгу Галини Новосад цікаво і корисно читати письменникам. Тут можна багато чому навчитися і, що головне, виловити у текстах моменти особливого зацікавлення читача: на що саме звертає увагу читач? Що важливо для нього? Чому він акцентує свою увагу зовсім не на тому, на що направляв його письменник? Що, крім сюжету, має значення? І ще багато відповідей на зовсім несподівані для себе питання можна тут знайти”, – зауважує голова закарпатського осередку НСПУ, письменник Василь Кузан.

Захід відбудеться з дотриманням карантинних умов. Вхід вільний.

Завідувачка відділом проєктної і соціокультурної  діяльності КЗ "Закарпатської ОУНБ ім. Ф.Потушняка" Закарпатської обласної ради

Євгенія Напуда

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів