Незаконне видобування гравію на 76, 1 млн грн на Закарпатті. Кого підозрюють?

Незаконне видобування гравію на 76, 1 млн грн на Закарпатті. Кого підозрюють?
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури керівнику одного з міжрайонних управлінь водного господарства повідомлено про підозру у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України), а п’ятьом підприємцям – у незаконному видобутку корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

 

За даними слідства, підприємці протягом кількох років незаконно видобували піщано-гравійну суміш в руслах р. Тиса, р. Теребля та р. Тересва в різних районах області. Збитки державі від протиправної діяльності склали 76,1 млн грн.

Натомість службовець водного господарства не забезпечив дотримання природоохоронного законодавства та допустив трьох суб’єктів господарської діяльності з вищезазначених до виконання робіт на ввіреній йому території без наявності відповідних дозвільних документів.

Нагадаємо, наприкінці серпня у рамках цього кримінального провадження про підозру повідомили заступнику начальника МУВГ за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України) та двом підприємцям за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України). Тоді встановлена сума збитків становила 27,5 млн грн.

Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу обласного Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Закарпатська обласна прокуратура

 

 

22 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів