Коронавірус на Закарпатті: понад півтори сотні пацієнтів перебувають у лікарнях

Коронавірус на Закарпатті: понад півтори сотні пацієнтів перебувають у лікарнях
Понад півтори сотні закарпатців із COVID-19 перебувають зараз у лікарнях. Про це Суспільному 20 вересня повідомила головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик. На Закарпатті хворих із коронавірусною інфекцією госпіталізують до дев’яти медзакладів. Там для пацієнтів із COVID-19 є 940 ліжок.

 

Упродовж вихідних 18-19 вересня до Центру легеневих хвороби в Ужгороді госпіталізували сімох людей із COVID-19, розповів директор медзакладу Василь Скрип.

"Щойно поступило ще двоє хворих. На сьогодні (20 вересня, — ред.) в нас 20 хворих: всі важкі, всі кисневозалежні, — сказав лікар. — Шестеро хворих знаходяться в реанімації, один на інвазійному ШВЛ, дуже важкий хворий. Це молода людина. Серед хворих, які зараз знаходяться у нас в стаціонарі є двоє тих, які були вакциновані: їх перебіг середньої важкості, але вони також кисневозалежні".

Обласна інфекційна лікарня заповнена хворими на ковід-19 майже на 64%, каже директор закладу Михайло Поляк. Це 47 людей, троє з них у реанімації.

«Вже на черзі двоє, які мають перевести, тобто вже буде п’ятеро. Майже все заповнено. В нас всього сім ліжок в інтенсивній палаті. А так в нас залишиться два ліжка. Найгірше те, що хворі поступають. у важкому стані. В цьому місяці в нас померло п’ятеро хворих", — сказав Михайло Поляк.

У медзакладах області зараз є 940 ліжок для інфікованих коронавірусом. Вони завантажені на 17 відсотків, каже головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик. Наразі у лікарнях перебувають 152-ва закарпатці із COVID-19. За її словами, тенденцію до поступового зростання кількості випадків зараження COVID-19 лікарі спостерігають із середини серпня.

"Воно відбувалося в межах від 20 до 40 % щотижнево з максимуму 82 %, котрі ми зафіксували минулого тижня, — сказала Тимчик. — Якщо минулого понеділка ми лише мали чотири територіальні громади, це був приріст від 5 до 8 випадків, то зараз маємо 10 територіальних громад, де приріст за тиждень складає від 5 до 18 випадків".

За словами Вікторії Тимчик, найбільше хворих на COVID-19 зараз у Хустській, Ужгородській, Мукачівській територіальних громадах.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів