На Закарпатті за переправлення нелегалів до ЄС судитимуть двох учасників ОЗГ

На Закарпатті за переправлення нелегалів до ЄС судитимуть двох учасників ОЗГ
Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо двох учасників організованої групи за фактом незаконного переправлення кількох осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

 

За даними слідства, обвинувачені організували канал нелегальної міграції вихідців із країн Азії до ЄС в обхід українських пунктів пропуску. Протягом цього року вони неодноразово перевозили іноземців із Києва до прикордонних районів Закарпаття, забезпечували житлом і у подальшому незаконно переправляли на територію ЄС. Вартість своїх послуг зловмисники оцінювали у 3-6 тисяч доларів США з людини.

Під час проведення обшуків у помешканнях фігурантів правоохоронці знайшли та вилучили ряд доказів їх протиправної діяльності – чорнові  записи з даними мігрантів, мобільні телефони та грошові кошти в іноземній валюті.

На період слідства одному з обвинувачених було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 181 тис. грн застави, іншому – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за оперативного супроводу співробітників відділу міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Закарпатська обласна прокуратура

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів