Поліцейські Закарпаття припинили підпільний гральний бізнес ще у двох містах області

Поліцейські Закарпаття припинили підпільний гральний бізнес ще у двох містах області
За отриманою оперативниками інформацією Ужгородського та Мукачівського районних управлінь поліції, припинено діяльність трьох гральних закладів у двох найбільших містах Закарпаття. За цими фактами відкрито кримінальні провадження.

 

Вчора, 17 вересня, в ході відпрацювання оперативної інформації співробітники карного розшуку поліції Закарпаття одночасно припинили роботу трьох закладів, що всупереч закону надавали послуги у сфері грального бізнесу. 

Два заклади в Ужгороді та один в Мукачеві на момент коли навідалися поліцейські працювали та приймали клієнтів. Слідчим вдалося взяти свідчення від відвідувачів, які розповіли про роботу цих закладів. 

З кожного із трьох закладів вилучені системні блоки, монітори, комплектуюча техніка, пристрої для електронного обчислення, записники з даними про діяльність таких незаконних організацій. Загалом вилучено 74 одиниці техніки. Всі речові докази буде відправлено на експертизу.  Окрім цього встановлено й осіб, відповідальних за обслуговування клієнтів. Надавати пояснення вони наразі відмовилися.  Вказані факти кваліфікують за ч. 1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України, тобто зайняття гральним бізнесом.

Нагадаємо, що 20 грудня 2019 року Кабінет Міністрів України підписав Розпорядження №1325-р, яке доручає Національній поліції України вжити заходів для припинення функціонування розповсюджувачів лотерей, діяльність яких не віднесена до організації та проведення лотерей, не заборонених Законом України «Про заборону грального бізнесу в Україні». Поліція Закарпаття і надалі боротиметься зі спробами організувати гральний бізнес на території області. Винним загрожує відповідальність у вигляді штрафу до 40 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а у разі повторного скоєння кримінального правопорушення штраф може сягати 50 тисяч НМДХ.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів