Сливовий леквар варили на Мукачівщині, щоб допомогти Павлу Мотичці

Сливовий леквар варили на Мукачівщині, щоб допомогти Павлу Мотичці
Сливовий леквар, тобто варення варили в селі Дерцен на Мукачівщині. Його продадуть, а зібрані гроші передадуть сім’ї Павла Мотички із села Синевир, у якого виявили спінальну м'язову атрофію. Про це Суспільному розповів організатор акції Максим Адаменко.

 

Сливовий леквар варили у саморобному казані. Сливи для варення приносили жителі Мукачівської громади.

У своєму саду жителька села Дерцен Маргарита Матей разом з чоловіком назбирали сливи. Жінка розповіла: "Цьогоріч у нас вродило багато слив. Я дізналася, що їх можна віднести на варення. Хочу допомогти хлопчику".

Варити сливовий леквар треба понад вісім годин, — розповіла Ольга Пелехач.

"Буває й таке, що й на другий день варимо. Тобто поки не загустіє. Тут десь 50 кг, але ще будемо доносити та досипати сливи", — сказала жінка.

Це друга акція, під час якої жителі Мукачівської громади варять сливове варення, щоб допомогти сім’ї Павлика Мотички, — розповів організатор акції Макс Адаменко.

"Минулого разу вийшло 48 банок по 330 грамів. Цього разу вийде у півтора-два рази більше, сподіваюся. До пізнього вечора ми будемо варити. Реалізовувати будемо через усіх охочих придбати леквар, вони усвідомлюють що гроші передамо хлопчику. Ціна буде трохи вища за середню ринкову, але ці кошти підуть на благодійність", — розповів Макс Адаменко.

За його словами, цього разу зварили близько 60 банок варення, це загалом 30 літрів.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів