В Ужгороді понад півтори сотні учасників долучилися до забігу пам'яті «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

В Ужгороді понад півтори сотні учасників долучилися до забігу пам'яті «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» (ФОТОРЕПОРТАЖ)
Понад півтори сотні учасників долучилися сьогодні в Ужгороді до забігу пам'яті «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Як і в багатьох містах України, в обласному центрі Закарпаття сьогодні всі охочі могли приєднатися і пробігти 2 км за будь-кого з українських воїнів, які загинули, захищаючи країну на Сході. На спортивному заході кожен учасник пробіг дистанцію із наліпкою з іменем загиблого бійця.

 

Перед початком забігу всіх привітали заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк та начальник відділу Міністерства у справах ветеранів у Закарпатській області України Іван Балашов. Після Гімну України пам'ять усіх загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

Після розминки на площі Театральній стартував забіг, на завершення якого відбулося нагородження переможців. Ними стали: серед чоловіків 1 місце виборов учасник АТО Артем Остахов, 2 місце – Олег Петрик, 3 місце – Володимир Прохненко, серед жінок 1 місце посіла Дар'я Пластун, 2 місце Мирослава Беца, 3 місце – Міла Данько.

Також сьогодні на площі Театральній тривав благодійний збір коштів на лікування важкохворого Єгора Сипавки – сина загиблого Героя, ужгородця Андрія Сипавки.

Сьогодні одночасно зі столицею забіг стартував у Дніпрі, Краматорську, Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Калуші, Фастові, Українці, Кропивницькому, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Старобільську, Миколаєві, Одесі, Харкові, Черкасах, Чернівцях, Чернігові.

Довідково:

Забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» – щорічна акція, присвячена вшануванню пам’яті загиблих воїнів. Започаткував його у 2018 році батько загиблого Героя Олег Дурмасенко. До забігу вже вдруге долучилося Міністерство у справах ветеранів України. Забіг проходить у рамках державних заходів, присвячених Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

28 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів