Шкільні підручники роздають територіальним громадам Закарпаття: які класи їх отримають

Шкільні підручники роздають територіальним громадам Закарпаття: які класи їх отримають
Майже 145 тисяч оновлених підручників для учнів четвертих класів доставили на Закарпаття. Це 72,5% від потреби, — повідомила Суспільному директорка департаменту освіти облдержадміністрації Мар’яна Марусинець. Ще понад 34,5 тисячі книг надійшли для восьмикласників. Це 18,5% від потреби. Чому закупили підручники тільки для цих класів та чи вистачить їх учням?

 

Комплект підручників для четвертокласників відвезуть до Дубриницько-Малоберезнянської територіальної громади й розподілять між сімома школами. Загалом це майже 300 примірників, — розповіла спеціалістка відділу освіти Дубриницької сільради Інна Терів.

"Кожен заклад сам собі обирав підручники. Замовляли так: скільки дітей зараз у третьому, стільки ж буде і в четвертому. Учителі мали вибір, якого автора вибрати підручник. Потім давали мені, і я відправляла до департаменту освіти", — розповіла Інна Терів.

Впродовж двох тижнів для шкіл територіальних громад видали 135 тисяч підручників для 4-х класів і 13 600 для восьмих, — розповіла завідувачка відділу доставки Тетяна Ледіда.

"Відділ займається прийманням, розповсюдженням підручників і роздачею по всій області. На даний момент — це 64 ОТГ. У нас тепер дуже напружений графік: щодня 10-12 ОТГ. Підручники ми стараємося видати, щоб усе було оперативно, щоб в нас не затримувалася жодна книжка", — розповіла Тетяна Ледіда.

За словами директорки департаменту освіти Закарпатської ОДА Мар’яна Марусинець, для яких класів потрібно оновлювати підручники, визначають у Києві. Вона розповіла: "Це прерогатива міністерства освіти, і тому цьогоріч це зробили для учнів 4 та 8 класів. За кількістю вони повністю задовільняють потреби наших учнів та викладачів. Це підручники з української мови, читання, математики, фізики, інформатики, хімії, історії України і так далі".

За словами Мар’яни Марусинець, до початку навчального року учні 4-х та 8-х класів мають бути забезпечені підручниками повністю.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів