СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів. Серед них — посадовець підрозділу ДСНС на Закарпатті

СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів. Серед них — посадовець підрозділу ДСНС на Закарпатті
Мережу інтернет-агітаторів викрили працівники Служби безпеки України. Серед них – посадовець підрозділу ДСНС у Закарпатській області. Про це 30 липня розповіла речниця обласного управління СБУ Ванда Мільо.

 

Також серед підозрюваних — жителі Київської, Одеської, Львівської та Вінницької областей. За словами Ванди Мільо, кіберфахівці встановили, що вони поширювали у соцмережах заклики до зміни меж держкордону та захоплення влади в Україні. Керували ними з Російської Федерації.

"Під час обшуків за місцями проживання викритої ворожої агентури правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності", — розповіла Ванда Мільо.

Речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк каже: "Слідство встановило, що житель Тячівщини розмістив коментар під відеороликом в одній із соцмереж з публічними закликами до зміни меж державного кордону. Це підтвердили і висновки судово-лінгвістичної експертизи. Підозрюваний поширював думку про необхідність створення на території області окремої незалежної держави".

Катерина Хижняк додала: закарпатцю вже повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів