На дорогах Закарпаття з'явиться автоматична система зважування автомобілів у русі

На дорогах Закарпаття з'явиться автоматична система зважування автомобілів у русі
У Закарпатській області на відрізку дороги Мукачево-Берегово 2 серпня запустять першу автоматичну систему зважування автомобілів у русі. Про це на брифінгу розповів директор Департаменту інфраструктури Закарпатської ОДА Едуард Маляр.

 

За його словами, загалом на території області працюватимуть три такі системи. Їх мають запустити до кінця цього року.

"У реальному часі можна буде відстежувати статистичні дані кількості транспортних засобів, які проїхали в напрямку Берегова. Таких комплексів у нас на території Закарпатської області планується три, два з яких вже встановлені, – це населений пункт Павшино, як я вже відмітив, другий населений пункт – це на трасі біля Соломоново – Велика Добронь, а також планується ще один збудувати в селі Оноківці, траса Н-13", — розповів Едуард Маляр.

За словами директора департаменту, працівники Управління Укртрансбезпеки, Патрульної поліції та Нацполіції перевіряють дотримання водіями вантажівок габаритних та вагових параметрів, наявність документів на перевезення, а також дотримання температурних норм, тобто чи їздять далекобійники у час, коли температура повітря вища, ніж 28 градусів тепла. Від початку цього року вони вже зафіксували понад 250 таких порушень у нашій області, – розповів заступник начальника Західного управління Укртрансбезпеки Сергій Кейс.

За його словами, для контролю використовуються машини, які мають мобільне обладнання, а також пересувна техніка для зважування в русі. "Фіксують саме відповідність вагових параметрів навантаження на осі й загальної ваги машин. У разі перевищення вагових параметрів, перевізники використовують спеціальні дозволи, де діє розрахунок за проїзд дорогами, а також зазначаються схеми проїзду дорогами, які є безпечними під час перевезення цих вантажів", — сказав Сергій Кейс.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів