Види неаполітанської піци

Види неаполітанської піци

 

Піца - одна з визначних пам'яток Неаполя. Багато шанувальників цієї страви влаштовують справжні гастрономічні тури, щоб спробувати його там, де зародилися витоки приготування. Популярністю користується й доставка піци у Львові, адже вона надає змогу відчути смак відомих неаполітанських видів цієї страви не виходячи з дому. Дізнаємося, яка вона - традиційна неаполітанська піца, а також які її види існують.

Особливості неаполітанської піци

Піца вважається національним надбанням Італії, тому технологія приготування зберігається на державному рівні. Доставка піци - це унікальна можливість відчути істинний смак страви, приготованої професіоналами. Виробу призначено знак STG (specialita tradizionale garantita), а в 1984 році навіть була створена спеціальна

асоціація з контролю дотримання рецептури.

Класична технологія приготування вимагає тільки ручної роботи з тістом. Не допускається його розкочування качалкою, тільки за допомогою обертання в руках тісту надається товщина не більше 2-3 мм. Випікання проводиться в дров'яній печі, ніяких електричних приладів. Температура приготування 485 градусів, а час - всього 90 секунд. Такі суворі правила практично повністю виключають приготування правильної страви в домашніх умовах.

Всі інгредієнти повинні бути тільки свіжими і високої якості. Використовуються томати тільки сорту Сан-Марцано і моцарелла на основі буйволиного молока - Моцарелла ді Буффала. Оливкова олія має бути першого віджиму, а сіль виключно морська.

Їдять страву руками, згинаючи шматочок навпіл і відкушуючи скраю, поступово рухаючись до скоринці. Варто відзначити, що тісто має бути еластичним і не ламатися при згинанні. У правильно приготовленої страви тонке тісто і пишні бортики, які називаються cornicioni. Для замішування тіста використовується вода, борошно, дріжджі і сіль.

Піца “Чотири Сезони”

У 1660 році одному з кухарів Неаполя прийшла в голову ідея з'єднати 4 улюблених виду в один. Але як це зробити, щоб не змішувати всі інгредієнти у вінегрет і кожен з видів залишився впізнаваним. Тоді він просто поділив заготовку з тіста на 4 частини і кожну частину визначив під одну начинку: «зима» - печериці, «весна» - морепродукти, «літо» - ковбаса салямі, «осінь» - помідори. Нині кожен може замовити цю незвичну піцу на сайті https://www.lapiec-pizza.com.ua/

Піца “Маринара”

Назва цієї страви навіює асоціації з морем. Але це зовсім не означає, що в начинці присутні виключно морепродукти. Названа страва на честь моряків, які за часів формування рецепта, коли страва була їжею виключно бідняків, брали її кожен день на сніданок. Завдяки особливому соусу з томатів, цибулі, часнику і трав отриманий шматочок міг зберігатися дуже довго, що було дуже зручно для мореплавців. Крім соусу до складу входять: анчоуси, оливкова олія, каперси, пармезан.

Незвична “Капріччоза”

Всупереч традиціям, в начинці цієї піци не 3-5 інгредієнтів, а близько 6-7. Це одна з найбільш ситних страв середземноморської кухні. Крім класичних томатів, моцарелли, базиліка і орегано, рецепт включає артишоки, шинку, гриби, чорні і зелені оливки.

 

27 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів