Закарпатцям до уваги: як потрапити до Словаччини через попередню реєстрацію?

Закарпатцям до уваги: як потрапити до Словаччини через попередню реєстрацію?

 

Українцям, які планують потрапити до Словаччини, треба попередньо зареєструватися на сайті korona.gov.sk. Про це нині, 5 липня Суспільному розповіла речниця Чопського загону Олена Трачук. Такі вимоги ввели з 3 липня для всіх громадян, які приїжджають до Словаччини з країн "червоного списку", до яких належить і Україна.

Пункт пропуску "Ужгород-Вишнє-Нємецьке" на українсько-словацькому кордоні. До нього під'їхав Любомир. Чоловік працює у Словаччині. Перед поїздкою реєструвався на урядовому словацькому вебсайті.

"Це на офіційних сайтах Словаччини. Так звана "hranica". [треба ввести] свої дані, місце проведення ізоляції — все", — сказав Любомир, який їде до Словаччини.

Щеплення від коронавірусу Любомир не робив. Каже: 14 днів буде на карантині.

"Протягом 8-ми днів ідеш на тест. Якщо цей тест негативний, тоді вже можеш достроково закінчувати ізоляцію", — пояснив чоловік.

На початку заповнення анкети на сайті korona.gov.sk/ehranica треба вказати, з якої країни ви їдете, та чи відвідували інші упродовж останніх 14 діб. Далі необхідно ввести дату народження, ім'я та прізвище, інформацію про наявність страхового полісу, контактні дані (електронну пошту, номер телефону). Також треба вказати адресу для самоізоляції. Причиною не перебувати на самоізоляції може бути доказ вакцинації від COVID-19, робочий контракт та дозвіл на проживання у Словаччині.

За словами речниці Чопського прикордонного загону Олени Трачук, якщо людина не зареєструється на цьому сайті, її не впустять до країни.Вона додала: зареєструватися людям радять до прибуття в країну, оскільки у словацьких пунктах пропуску важко зареєструватися через недостатній інтернет.

"Доступ до wi-fi – також відсутній. Особливо складна ситуація виникатиме для подорожуючих, які не зареєструються на залізничних пунктах пропуску, оскільки особа, яка прибуває до Словаччини потягом і не виконує умови в’їзду, не буде пропущена, а її повернення буде ускладнено через графік руху потягів".

Під час реєстрації на сайті можна обрати словацьку або англійську мову.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів