В Закарпатті зменшили кількість лікарень, що приймають хворих на COVID-19 (ФОТО, ВІДЕО)

В Закарпатті зменшили кількість лікарень, що приймають хворих на COVID-19 (ФОТО, ВІДЕО)
У 9 медзакладах замість 17 на Закарпатті прийматимуть інфікованих коронавірусом. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний.

 

Перелік таких лікарень оновив Кабмін. Туди внесли Мукачівську, Виноградівську, Хустську, Тячівську, Рахівську, Міжгірську районні лікарні, а також обласну дитячу у Мукачеві. В Ужгороді це будуть два заклади: обласна інфекційна лікарня і Центр легеневих хвороб.

Центр легеневих хвороб прийматиме пацієнтів з Ужгорода та Ужгородського району. однак привозитимуть сюди і з інших, якщо в районних закладах не вистачатиме місць, — каже директор Центру легеневих хвороб Василь Скрип.

"Передбачено для нашого закладу 100 ліжок, — пояснив він. — До цього часу у нас функціонувало 110. Принцип такий, що приблизно 10% від ліжок повинні бути реанімаційними. На сьогодні в нас є 6 ліжок, але ми готуємося до того, що у нас протягом тижня буде 10 реанімаційних ліжок".

У стаціонарі Центру легеневих хвороб зараз перебувають 13 пацієнтів, інфікованих коронавірусом, розповідає Василь Скрип: "Із 13 хворих 4 перебувають в реанімації, один на апараті ШВЛ. Всі хворі, які перебувають на сьогодні в стаціонарі – це важкі хворі".

У медзакладах області для пацієнтів із коронавірусом залишиться загалом 940 лІжок, каже директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний.

"Спочатку нам погодили 8 закладів, потім нам погодили 9 закладів. Плюс запропонували і розглядається питання щодо додаткового контрактування або внесення змін на пологові будинки. Тобто на наш міський пологовий будинок, щоб жінки вагітні, породіллі з COVID отримували теж допомогу", — сказав Пшеничний.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів