Триває підготовка до встановлення меморіалу в пам’ять про всіх закарпатських захисників України на сході

Триває підготовка до встановлення меморіалу в пам’ять про всіх закарпатських захисників України на сході
 Про це сьогодні йшлося на зустрічі Ужгородського міського голови Богдана Андріїва, його заступника Вадима Борця, учасників бойових дій, представників родин загиблих, головного архітектора міста Олега Боршовського, військового комісара Ужгородського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігоря Тищука, представників громадських організацій, Ужгородського національного університету та інших.

 

Нещодавно родини загиблих порушили питання про те, що їхню думку не врахували, коли встановлювали в місті пам’ятники учасникам АТО, зокрема і на Пагорбі Слави. Для вирішення цього питання розпорядженням міського голови створено робочу групу. Сьогодні на зустрічі наголошували, що пам’ятна споруда не повинна нагадувати радянські меморіали, надгробні камені, а відповідати сучасним мистецьким рішенням. За однією з пропозицій це могла б бути алея Героїки, яка б возвеличувала подвиг захисників нашої держави. Обговорювали 2 локації для такої пам’ятки – у сквері навпроти ректорату УжНУ біля будівлі обласної адміністрації та облради і у сквері на площі Шандора Петефі.

Визначили наступну послідовність дій:

  • упродовж місяця будуть проводитися громадські обговорення локації, де встановлювати такий об’єкт, про це буде повідомлено додатково з інформацією, куди і як можна подавати пропозиції;
  • сформують порядок проведення конкурсу і винесуть його на затвердження рішенням виконкому Ужгородської міськради;
  • буде оголошено відкритий конкурс на кращий меморіал;
  • після обрання проєкту-переможця конкурсу буде розроблено проєктно-кошторисну документацію та прийматиметься рішення щодо фінансування.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів