Ґлінтвейн по-закарпатськи: місцеві винороби поділились цікавими рецептами (ФОТО)

Ґлінтвейн по-закарпатськи: місцеві винороби поділились цікавими рецептами (ФОТО)
Терпкий, пряний, ароматний та зігріваючий – усе це про один з найпопулярніших зимових алкогольних напоїв глінтвейн.

 

Mukachevo.net зібрав рецепти глінтвейну від досвідчених закарпатських виноробів. Втім, як зазначили усі вони, справжні поціновувачі вино п’ють в оригінальному вигляді і без жодних домішок. Але якщо вже дуже хочеться приготувати щось незвичне – то деякі секрети і таємні складові у професіоналів таки існують. Про них читайте далі.

Василь Анталовський (Бобовище)

Пан Василь неодноразовий переможець та призер попередніх фестивалів «Червене вино».

Винороб віддає перевагу класичному глінтвейну: червоне сухе вино, яблука, кориця, цукор, трішки води, щоб не було дуже міцне. Можна додати декілька дольок мандарину чи апельсину.

Підігріти до 60 градусів і зразу вимкнути. Усі складові додаються на око, головне – щоб вийшло ароматно.

Дуже смачний глінтвейн вийде з вина «Чорний принц», каже Василь Анталовський. Воно додасть гарячому напою нотки чорносливу та смородини і від цього смак буде різноманітним.

Руслан Орос (с. Дерцен)

Виготовляє близько 20 сортів винБагато разів був призером фестивалю "Червене вино".

Свій фірмовий червоний глінтвейн винороб робить із сортів Цвайгельт, Кейкфранкош, Мерло, Аліберне, Каберне совіньйон. Саме через те, що у його складі є стільки незвичайних сортів винограду, напій отримав назву «Глінтвейн Ексклюзив». Додаються такі спеції: кориця, бадьян, гвоздика, а ще апельсин, червоне яблуко та кілька капель рому. Підігріти до 60-70 градусів і настоювати ще годину.

Також спробуйте приготувати білий глінтвейн від Руслана Ороса: візьміть сорти Біанка, Мускат і Шасла, додайте паличку кориці, яблуко голден, бадьян, лимон, гвоздику та мед. Нагрійте і настоюйте як і червоний.

Ян Кобака (с. Лавки, Мукачівський район)

Минулого року отримав 2 нагороди у номінації "Найкраще напівсухе, напівсолодке, десертне та інші вина" на фестивалі "Червене вино".

Винороб рекомендує готувати глінтвейн без апельсина, лимона і яблук, бо фрукти дають осад. А зі спецій додати гвоздику, бадьян, корицю. Цукор на смак. Для основи краще брати неізабельні сорти вина, щоб не віддавали запах бочки, наприклад, Немешкодорко, Молдова, Сапераві.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів