Ґлінтвейн по-закарпатськи: місцеві винороби поділились цікавими рецептами (ФОТО)
Mukachevo.net зібрав рецепти глінтвейну від досвідчених закарпатських виноробів. Втім, як зазначили усі вони, справжні поціновувачі вино п’ють в оригінальному вигляді і без жодних домішок. Але якщо вже дуже хочеться приготувати щось незвичне – то деякі секрети і таємні складові у професіоналів таки існують. Про них читайте далі.
Василь Анталовський (Бобовище)
Пан Василь неодноразовий переможець та призер попередніх фестивалів «Червене вино».
Винороб віддає перевагу класичному глінтвейну: червоне сухе вино, яблука, кориця, цукор, трішки води, щоб не було дуже міцне. Можна додати декілька дольок мандарину чи апельсину.
Підігріти до 60 градусів і зразу вимкнути. Усі складові додаються на око, головне – щоб вийшло ароматно.
Дуже смачний глінтвейн вийде з вина «Чорний принц», каже Василь Анталовський. Воно додасть гарячому напою нотки чорносливу та смородини і від цього смак буде різноманітним.
Руслан Орос (с. Дерцен)
Виготовляє близько 20 сортів вин. Багато разів був призером фестивалю "Червене вино".
Свій фірмовий червоний глінтвейн винороб робить із сортів Цвайгельт, Кейкфранкош, Мерло, Аліберне, Каберне совіньйон. Саме через те, що у його складі є стільки незвичайних сортів винограду, напій отримав назву «Глінтвейн Ексклюзив». Додаються такі спеції: кориця, бадьян, гвоздика, а ще апельсин, червоне яблуко та кілька капель рому. Підігріти до 60-70 градусів і настоювати ще годину.
Також спробуйте приготувати білий глінтвейн від Руслана Ороса: візьміть сорти Біанка, Мускат і Шасла, додайте паличку кориці, яблуко голден, бадьян, лимон, гвоздику та мед. Нагрійте і настоюйте як і червоний.
Ян Кобака (с. Лавки, Мукачівський район)
Минулого року отримав 2 нагороди у номінації "Найкраще напівсухе, напівсолодке, десертне та інші вина" на фестивалі "Червене вино".
Винороб рекомендує готувати глінтвейн без апельсина, лимона і яблук, бо фрукти дають осад. А зі спецій додати гвоздику, бадьян, корицю. Цукор на смак. Для основи краще брати неізабельні сорти вина, щоб не віддавали запах бочки, наприклад, Немешкодорко, Молдова, Сапераві.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
-->
До теми
- Санаторій «Теплиця»: відкриття закарпатських мінеральних джерел
- Чи можна вживати алкоголь після вакцинації: пояснює МОЗ
- Що змінилося для споживачів з переходом АТ «Закарпатгаз» під контроль держави?
- Як отримати досвід для першої роботи: 5 дієвих порад молодим фахівцям
- Чи потрібно видаляти зуб мудрості?
- Закарпатцям на замітку: Чим небезпечний правець та як не захворіти
- На Закарпатті діє група психологічної підтримки «Дерево мого життя»
- Працевлаштування підлітків: що потрібно знати працедавцям?
- Сезон відпочинку біля водойм: що треба знати закарпатцям про власну безпеку при перебуванні на воді
- Безпечні сонцезахисні окуляри: як закарпатцям обрати стильний аксесуар та зберегти зір (ВІДЕО)
- Ціни на сезонні продукти: що очікувати закарпатцям?
- Чи буде вихідний після Великодня?
- З квітня рецептурні ліки видаватимуться і за електронним рецептом
- Закарпатським абітурієнтам - про остаточну модель НМТ
- Бігові локації Ужгорода: куди податись бігунам
- Закарпатська митниця роз’яснила, як ввезти генератори без сплати мита
- Сезон захворювання на грип та ГРВІ триває: як уберегтися закарпатцям? (ВІДЕО)
- Необхідність "світлоелементів": як безпечно пересуватися закарпатцям у темну пору доби
- Економ електрику – допоможи країні! Закарпатців закликають зменшити використання електроенергії
- Аналізи в «Ескулаб» - чому саме ця лабораторія?
До цієї новини немає коментарів