Помилки у догляді за шкірою, які здатні її зіпсувати

Помилки у догляді за шкірою, які здатні її зіпсувати

 

Багато жінок доглядають за своєю шкірою інтуїтивно, але, на жаль, це не завжди правильно. Впевнені, що хоча б одну помилку з нашого списку ви робите саме тому, що інтуїтивно ви вважаєте, що робите усе правильно, інформує Ukr.Media.

Ви не змиваєте міцелярну воду

Насправді це потрібно робити, навіть якщо на упаковці написана інша інформація. Міцелярна вода — це мильна вода, тому що міцели — сфери, утворені молекулами ПАРів (поверхнево-активні речовини) у воді. Коли ви змиваєте макіяж цим засобом і не вмиваєтеся після, мило і макіяж, що розчинився, залишаються на шкірі, що надалі може викликати подразнення.

Ви знімаєте макіяж олією / бальзамом і більше нічим не вмиваєтеся

Наш улюблений спосіб зняття макіяжу і сонцезахисного засобу — за допомогою бальзаму. Він не подразнює шкіру і знімає навіть найстійкіший макіяж. Однак важливо пам'ятати, що після нього потрібно обов'язково вмитися вдруге, щоб добре очистити шкіру. Для цього підійдуть гелі, пінки, креми для вмивання.

Засіб для вмивання зі спиртом

Ми здивовані, що виробники додають спирт, який сушить, у таку величезну кількість засобів для вмивання, причому на перші місця у складах. Ми знаємо, що він також є консервантом, але навіщо його додавати у такій великій концентрації? Це бюджетний компонент, у нього є аналоги без таких "наслідків".

Витирання махровим рушником

Особливо це не рекомендується людям з чутливою шкірою, тому що зайве тертя лише більше буде подразнювати шкіру. Замість цього привчіть себе користуватися одноразовим паперовим рушником або звичайним рушником, але м'яким і ніжним.

Використання скрабу у рутині

Скраб — достатньо застарілий формат засобу, особливо той, де є великі жорсткі частинки, що відлущують. Ви ним не лише відлущуєте шкіру, але і травмуєте її, залишаючи маленькі непомітні для вас шрами на шкірі (але косметолог все побачить!). Замість скрабів використовуйте ферментовані пілінги або пілінги-скатки — вони м'яко відлущують, не сушать і не травмують шкіру.

Кислоти щодня

У якийсь момент кислоти стали настільки популярними, що, здається, не знайшлося дівчини, у якої немає у рутині хоч одного засобу з кислотами у складі. А деякі навіть примудряються використовувати їх щодня, не звертаючи увагу на печіння, красу і свербіж — це наслідки занадто сильного відлущування. Тому ми радимо проконсультуватися з косметологом і тільки після додавати у рутину кислоти. Знову ж таки, якщо у вас чутлива шкіра, то краще взагалі їх не використовувати і дочекатися моменту, коли ваш шкірний бар'єр відновиться.

Постійна зміна догляду

Ми раніше про це не замислювалися, поки не зіштовхнулися з проблемою чутливості шкіри. Через те, що ми постійно тестували нові засоби різних марок, наша шкіра збунтувалася і почала видавати реакцію на будь-який догляд. Як потім виявилося, постійна зміна догляду — стрес для шкіри. Вона полюбляє сталість, як і усі ми. Тому якщо ви хочете додати у догляд кілька нових засобів, почніть з одного і дивіться на реакцію шкіри 2 тижні, а потім поступово додавайте нові продукти, також контролюючи реакцію епідермісу.

Використання тільки сироватки, без крему

Деякі люди не полюбляють наносити багато доглядових засобів, тому між сироваткою і кремом вони вибирають перше. На жаль, не усі сироватки мають властивість "зачиняти" вологу у шкірі, тому після них обов'язково варто наносити крем. Якщо вас бентежить густа текстура продукту, то замініть його на гель або легке молочко.

Ви використовуєте сироватку з "гіалуронкою" у період опалення

Гіалуронова кислота взагалі не зволожує шкіру, вона лише притягує вологу ззовні. І якщо у приміщенні, де ви сидите, дуже сухе повітря, то у такому випадку гіалуронова кислота починає зневоднювати вашу шкіру. Тому краще відмовитися від цього інгредієнта у період опалення, тому що мало у кого є зволожувач повітря вдома або в офісі.

Відсутність нічного крему

Нічні креми, зазвичай, більш живильні і щільні, що добре, тому що вночі наша шкіра втрачає багато вологи під час трансепідермальної втрати вологи (TEWL). Це природний і безперервний процес, однак це не означає, що нашій шкірі не потрібна допомога у збереженні і притягуванні вологи у епідерміс. Додайте у свою рутину нічний крем, щоб вранці ваша шкіра була пружною, насиченою і сяючою.

 

28 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів