Вплив вина на серце

Вплив вина на серце
Друзі, чи корисний алкоголь для серця?

 

Звичайно, природа щедра та готова віддавати нам. Але важливо знати що взяти, а що обійти стороною. Серце просто обожнює шпинат, горіхи, авокадо, жирні сорти риби, овочі. З цього всього вже можна скласти гідну базу для вашого раціону, але це ще не все. На солодке у нас є чорний 70% шоколад.

А пити можна? Не така вже й очевидна відповідь. Тут є свої тонкощі. Час від часу ми всі ходимо в гості, в ресторани або запрошуємо гостей. І щоб не виникало внутрішнє напруження та кислий вираз обличчя при питанні: «А що тобі налити?», давайте розбиратися, що й коли.

Ми, люди, істоти допитливі, й дослідним шляхом давно з'ясували, що вино в помірних кількостях річ корисна. Дослідження від 2006 року остаточно визнало користь вина для серця та судин.

У вині містяться флавоноїди. Ці вітаміноподібні речовини вступають в бій з вільними радикалами, які намагаються зруйнувати клітинну мембрану. Логіка проста: при надмірному руйнуванні клітин стінка стає крихкою. І навпаки: клітин вистачає – судини цілі та надійно служать. А по здоровим судинам кров легко забезпечує серцевий м'яз киснем, буквально подовжуючи наше життя. Зараз існує багато дієтичних добавок з флавоноїдами, докладніше про них можна дізнатися на онлайн-довідниках, наприклад https://medpravda.ua/ua чи аналогічних порталах.

Флавоноїди містяться в багатьох рослинах. Але червоні та чорні сорти винограду – справжні джерела цих речовин. У білих сортах винограду такої кількості флавоноїдів вже не знайти.

Келих вина в день, насправді, не суперечить бажанню серця залишатися здоровим. Але ризик піддатися пагубній пристрасті теж великий. Тому розумні голови придумали, як застосовувати корисні властивості вина без ризику стати алкоголіком. Одним з успішних методів лікування судин серця є введення всередину судин стентів – порожніх трубок чи каркасів. Це запобігає спадінню судин. Стенти третього покоління зроблені з полімерів і пов'язаних з ними ангіопротекторів, серд яких флавоноїди в пріоритеті. Активні лікувальні речовини цілий рік виділяються в кровотік безпосередньо в серце і зміцнюють стінки судин.

Однак наука наукою, а келих вина в атмосфері зустрічі з дорогими вам людьми буде корисний для вашого серця та судин. Головне не захоплюватися. Пам'ятайте, що у алкоголіків здорового серця не буває.

Статтю підготувала редакторська група МедПравда.

Видання «МедПравда», свідоцтво про реєстрацію від 5.07.2019.

 

26 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів