Беріть на замітку: як почати заняття спортом вдома, якщо давно будуєте плани, але не можете перейти до дій

Беріть на замітку: як почати заняття спортом вдома, якщо давно будуєте плани, але не можете перейти до дій

 

У домашніх тренувань безліч плюсів: не потрібно витрачати час на дорогу, сильно піклуватися про зовнішній вигляд, підлаштовуватися під чужий графік, а також платити за абонемент, інформує Ukr.Media. Проблема в тому, що вдома набагато складніше налаштуватися на продуктивну тренування і зберегти регулярність. Поради по домашньому тренуванню для тих, кому дуже хочеться, але лінь.

Знайдіть мотивацію

Щоб знайти в собі сили відкласти перегляд улюбленого серіалу або почати тренування після виконання рутинних домашніх справ, потрібна потужна мотивація. Тому варто серйозно запитати себе, навіщо ви вирішили зайнятися спортом: схуднути, мати рельєфну фігуру, зарядитися енергією або зняти депресію.

Відповідь запишіть на листочку. Його можна прикріпити до дзеркала в спальні, на двері гардеробної або холодильник — в будь-яке місце, де він завжди буде на видноті. Легкі нагадування підуть на користь — так ви точно не забудете про заплановану серію вправ і поступово введете заняття в звичку.

Розплануйте свій графік

Спробуйте скласти свій графік так, щоб на тренування залишалася потрібна кількість часу. Виснажливо тренуватися щодня не треба. Важливо адекватно оцінювати свої сили і виконувати вправи, розраховані на ваш рівень фізичної підготовки. Якщо ви тільки починаєте вливатися в спорт або у вас була довга перерва — починай м'яко.

Невеликої пробіжки з ранку або розтяжки ввечері на перший час буде цілком достатньо. Поступово організм увійде в ритм і ви зможете збільшити інтенсивність тренувань. Не забувайте і про відпочинок: якщо відчуваєте, що після вчорашніх занять не встигли відновитися, то зробіть собі тренувальний вихідний, щоб завтра попрацювати вже в повну силу.

Знайдіть місце для тренувань

Якщо ви вирішили займатися вдома, то варто одразу організувати зручне місце для тренувань, щоб в процесі заняття не відчувати психологічного дискомфорту або, гірше того, не займатися перестановкою меблів. У кімнаті повинно бути достатньо місця, щоб ви могли лягти і повністю випрямитися, робити випади, махи руками і ногами. Більш того, радимо забезпечити собі необхідний інформаційний вакуум: вимкнути телевізор, відключити оповіщення на смартфоні або зачинитися від родичів, які можуть ненавмисно заважати. Якщо все готово, можете переодягатися, стелити килимок і займатися в своє задоволення.

Підберіть вправи, які вас надихають

Завантажте фітнес-додаток, попередньо вивчивши його функціонал, щоб він не став черговою непотрібною іконкою на вашому смартфоні. Сучасні додатки мають у своєму арсеналі безліч тренувань з різними рівнями складності, а також вправи з інвентарем і без. Тож обирайте вправи, які вам до вподоби або комплекси на окремі частини тіла. Користуйтеся цими простими порадами і поповнюйте лави домашніх спортсменів.

 

20 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів