Як почати вживати менше кави: корисні поради

Як почати вживати менше кави: корисні поради

 

Наскільки б ми не любили каву, слід визнати, що нерідко ця любов переростає у залежність, яка приносить більше проблем нашому організму, ніж користі від вживання. І як від будь-якої залежності, від кавової манії необхідно позбутися. Ми подумали і зібрали основні способи для зниження кількості кофеїну у вашому організмі, інформує Ukr.Media.

Намагайтеся себе контролювати

Починати завжди необхідно з самого себе. Фахівці рекомендують обмежитися двома чашками кави на день, бажано у першій половині дня. Якщо у вас є звичка пити каву після пробудження, дорогою на роботу, під час перерви, обіду і так далі, подумайте, у який відрізок часу вам дійсно хочеться кави, а коли ви лише підтримуєте корпоративну традицію. Найкраще обмежитися ранковою чашкою, другий прийом кави призначте не пізніше обіду, після чого зробіть все можливе, щоб не зірватися на нову порцію.

Більше молока

Якщо ви поки не в змозі взяти свої бажання під контроль, спробуйте почати з меншої концентрації. Щоб не зіпсувати фігуру, замініть вершки у каві на молоко, якого дієтологи радять додавати трохи більше, ніж зазвичай, якщо ви вирішили "злізти" з кавових напоїв. Однак людям з непереносимістю лактози варто бути більш обережними і замінити звичайне молоко на рослинне, наприклад, на кокосове.

Чому б і ні

Останнім часом напої без кофеїну стають дедалі популярнішими. Так, холестерину у них більше, проте вам потрібно вибрати, що для вас є більш пріоритетним у цей момент — відмова від кофеїну або боротьба з холестерином. Насправді, вам потрібно знизити вплив кофеїну на свій організм, при цьому напої без кофеїну зберігають смак кави, але позбавляють вас головного підбадьорливого компонента.

Чай або кава?

Якщо напої без кофеїну — не ваша тема, чому б не замінити каву під час перерви на щось інше взагалі? Чай — не найкраще рішення, адже у ньому також міститься кофеїн, спробуйте замінити напій на корисну закуску: поріжте з собою фрукти або візьміть корисний перекус. Це допоможе вам перемикнутися. Щоразу, коли вас тягне випити чергову чашку кави, діставайте фруктову нарізку і заїдайте свої бажання. Але пам'ятайте, що більшу частину фруктів найкраще вживати у першій половині дня.

 

01 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів