Цікаво знати: як обрати ідеальний для себе вид спорту?

Цікаво знати: як обрати ідеальний для себе вид спорту?

 

Скільки разів ви кидали займатися спортом після пари місяців активних тренувань? Ця проблема стає непереборною для переважної більшості новачків, інформує Ukr.Media. Річ у тім, що спорт, як і будь-яке інше заняття, потрібно вибирати комплексно, з кількох визначальних факторів. Ми підкажемо, як почати займатися спорту, який підходить саме вам і не кинути тренування навіть через декілька років.

Характер

Не варто залишати без уваги свій темперамент. Спорт, обраний навмання навряд чи принесе вам задоволення. Більш того, швидше за все ви просто кинете його через короткий час. Врівноваженим людям більше підійде біг на довгі дистанції, холерики знайдуть себе в бойових видах спорту, сангвініки ж відмінно проявляють себе в командних змаганнях.

Фізичний комфорт

У повсякденному житті людині немає потреби виснажувати себе. Спорт не повинен приносити втому — навпаки, після грамотного тренування ви відчуєте заряд енергії. Спробуйте кілька різних типів навантаження: крос-фіт, звичайні тренування, бойові види спорту і оберіть той, після якого відчуваєте прилив сил.

Стан здоров'я

Перед початком будь-яких тренувань варто витратити час на візит до лікаря. Практично кожен вид спорту має серйозне навантаження на серцево-судинну систему — у першу чергу перевіряйте її стан. Проблеми з хребтом не варто посилювати становою тягою в залі, а ось біг і легка гімнастика підходять практично всім.

Цілі

Визначтеся, що ви хочете бачити в підсумку. Мало кому насправді подобається перекачаний торс, та й це не дуже природно, забивати м'язи до стану каменя. Виберіть ідеальний тип фігури і розвивайтеся так, щоб відповідати йому. Для формування класичного чоловічого силуету найкраще підійде плавання, а будь-який тип бойових єдиноборств сприятиме гармонійному розвитку тіла в цілому.

Час

Важливо й те, скільки часу ви готові витратити на тренування. У будь-якому випадку, результат принесуть лише постійні заняття, але якщо в фітнес-клуб можна ходити лише тричі на тиждень і проводити там всього по годині, то вже плавання або бокс займуть як мінімум чотири ваших дні.

Тож обираючи свій вид тренувань враховуйте не один, а декілька факторів, які допоможуть вам знайти те, що буде вам буде приносити не тільки користь, але і задоволення.

 

01 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів