Господині, зберігайте: омлетний торт з овочами й сиром

Що може бути простіше і смачніше, ніж посмажити на сніданок омлет? Правда, якщо готувати цю улюблену багатьма страву щодня, то вона може швидко набриднути. Але тільки якщо ви не знаєте, як, додавши просту начинку, перетворити звичайний омлет в повноцінне — красиве і ситне частування для всієї родини. Такий оригінальний торт-омлет можна змінювати і вдосконалювати як завгодно.
Необхідні інгредієнти для тіста:
- Яйця — 12 шт.
- Борошно — 250 г
- Кисломолочний сир — 250 г
- Сіль, перець — за смаком
Для начинки:
- Червоний солодкий перець
- Жовтий солодкий перець
- Печериці
- Шпинат (можна купити заморожений продукт або обсмажити свіжий шпинат)
- Кисломолочний сир
- Солоні огірки
- Твердий сир (в ідеалі, різних сортів)
- Моцарела
- Мускатний горіх
- Шматочки бекону
- Зелена цибуля
Як приготувати омлетний торт з овочами і сиром:
- Замішуємо тісто з яєць, борошна та кисломолочного сиру. Приправляємо сіллю і перцем.
- Для першої начинки змішуємо обсмажений шпинат з кисломолочним сиром або додаємо в нього трохи вершків. Наливаємо приблизно шосту частину тіста на сковороду і, коли млинець просмажиться з одного боку, кладемо на нього шар шпинату. Приправляємо мускатним горіхом і, накривши кришкою, обсмажуємо до готовності. Готовий млинець посипаємо моцарелою.
- Готуємо наступний шар: наливаємо тісто на сковороду, а в якості начинки додаємо шматочки жовтого солодкого перцю. Готовий млинець посипаємо сиром одного сорту і кладемо поверх першого.
- Для третього шару у нас є начинка з шматочків печериць — додаємо їх прямо в тісто на сковороді. А коли млинець готовий, посипаємо сиром — краще взяти сир іншого сорту, а не той, що був в пункті 3.
- В четвертий млинець додаємо шматочки солоних огірків, а потім посипаємо його моцарелою. І не забуваємо складати шари один на одного рівною стопкою.
- Наступний шар робимо з шматочками червоного перцю і сиром.
- Нарешті, готуємо останній млинець — вже без начинки — і кладемо поверх інших. Посипаємо його залишками сиру і додаємо шматочки бекону.
- Закріплюємо всі млинці шпажками і ставимо в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.
До теми
- До уваги підприємців! 16 грудня – граничний термін для переходу на спрощену систему з 1 січня 2026 року
- Ужгородський замок на свята працюватиме за новими графіком
- Завтра, 13 грудня, на Закарпатті світло відключатимуть лише у двох чергах - обленерго
- У п'ятницю, 12 грудня, на Закарпатті знову будуть відключення світла - ГРАФІК
- Українці 40+ років зможуть безоплатно пройти скринінг здоров’я з Дією: як це працюватиме
- По 2 години у кожній черзі - оприлюднили графік відключення світла на Закарпатті на четвер, 11 грудня
- Оновлений Календар щеплень: які вакцини діти отримуватимуть раніше з 1 січня 2026 року?
- Графік відключення світла на Закарпатті завтра, 10 грудня
- Відключень світла буде менше: оприлюднено графік для Закарпаття на вівторок, 9 грудня
- Відключення світла до 16 годин: "Закарпаттяобленерго" оприлюдило графік на неділю, 7 грудня
- На Закарпатті почали працювати мобільні команди медиків, що вакцинуватимуть дітей від кору
- До уваги! Графік відключення світла на Закарпатті на сьогодні, 6 грудня, змінено
- До уваги! Графік відключення світла на Закарпатті у суботу, 6 грудня
- Графік відлючення світла на Закарпатті у п'ятницю, 5 грудня
- Оприлюднено графік відключення світла на Закарпатті на завтра, 4 грудня
- До уваги подорожуючих! На КПП «Солотвино – Сігету-Мармацієй» продовжили обмеження руху транспорту
- До уваги! Графік відключення світла на Закарпатті у середу, 3 грудня
- В Ужгороді визначили місця для торгівлі ялинками та новорічними прикрасами
- До уваги! Графік відключення світла на Закарпатті завтра, 2 грудня
- До уваги! Графік погодинних включень/відключень електроенергії на Закарпатті 1 грудня

До цієї новини немає коментарів