Господині, зберігайте: омлетний торт з овочами й сиром

Що може бути простіше і смачніше, ніж посмажити на сніданок омлет? Правда, якщо готувати цю улюблену багатьма страву щодня, то вона може швидко набриднути. Але тільки якщо ви не знаєте, як, додавши просту начинку, перетворити звичайний омлет в повноцінне — красиве і ситне частування для всієї родини. Такий оригінальний торт-омлет можна змінювати і вдосконалювати як завгодно.
Необхідні інгредієнти для тіста:
- Яйця — 12 шт.
- Борошно — 250 г
- Кисломолочний сир — 250 г
- Сіль, перець — за смаком
Для начинки:
- Червоний солодкий перець
- Жовтий солодкий перець
- Печериці
- Шпинат (можна купити заморожений продукт або обсмажити свіжий шпинат)
- Кисломолочний сир
- Солоні огірки
- Твердий сир (в ідеалі, різних сортів)
- Моцарела
- Мускатний горіх
- Шматочки бекону
- Зелена цибуля
Як приготувати омлетний торт з овочами і сиром:
- Замішуємо тісто з яєць, борошна та кисломолочного сиру. Приправляємо сіллю і перцем.
- Для першої начинки змішуємо обсмажений шпинат з кисломолочним сиром або додаємо в нього трохи вершків. Наливаємо приблизно шосту частину тіста на сковороду і, коли млинець просмажиться з одного боку, кладемо на нього шар шпинату. Приправляємо мускатним горіхом і, накривши кришкою, обсмажуємо до готовності. Готовий млинець посипаємо моцарелою.
- Готуємо наступний шар: наливаємо тісто на сковороду, а в якості начинки додаємо шматочки жовтого солодкого перцю. Готовий млинець посипаємо сиром одного сорту і кладемо поверх першого.
- Для третього шару у нас є начинка з шматочків печериць — додаємо їх прямо в тісто на сковороді. А коли млинець готовий, посипаємо сиром — краще взяти сир іншого сорту, а не той, що був в пункті 3.
- В четвертий млинець додаємо шматочки солоних огірків, а потім посипаємо його моцарелою. І не забуваємо складати шари один на одного рівною стопкою.
- Наступний шар робимо з шматочками червоного перцю і сиром.
- Нарешті, готуємо останній млинець — вже без начинки — і кладемо поверх інших. Посипаємо його залишками сиру і додаємо шматочки бекону.
- Закріплюємо всі млинці шпажками і ставимо в розігріту до 175 градусів духовку на 25 хвилин.
До теми
- Закарпатцям на замітку: відтепер за ремонт або миття авто у дворах або на вулиці - штраф
- Укрзалізниця призначила додаткові потяги на літній період, зокрема й на Закарпаття
- Закарпатцям - про нові правила відшкодування за спожиті житлово-комунальні послуги за розміщення переселенців
- Декретна відпустка: чи включають її до страхового стажу?
- Укрзалізниця запустить додатковий потяг "Київ — Ясіня": продаж квитків уже відкрито
- Патрульна поліція Закарпаття нагадує: не можна залишати в автомобілі дітей і тварин під час спеки
- 49 перших класів у Ужгороді вже сформовано – дивіться, де ще є вільні місця
- Укрзалізниця продовжила курсування додаткового поїзда "Ужгород — Київ"
- Закарпатцям - про нові правила техогляду авто
- Головні зміни для українців з 1 червня 2025 року: повний список нововведень
- Поради велосипедистам від закарпатських патрульних
- Квитки вже у продажу: оголошено рейси додаткового потяга Ужгород — Київ
- Людей, які пережили втрату, запрошують на зустріч з психологинями
- Епідемія вже близько? Все, що варто знати про кір
- Захист передусім: обираємо ідеальний чохол для Samsung Galaxy S20 FE
- Чому важливо внести відомості про майно до реєстру речових прав
- Як подати заявку на компенсацію за пошкоджене майно?
- Які обстеження безоплатні у сімейного лікаря?
- Перевізникам на замітку: сьогодні, 1 травня, Угорщина запроваджує обмеження для транспорту понад 7,5 т
- Чи потрібно змінювати по батькові дитини, якщо батько змінив ім’я: роз’яснення від Мін’юсту
До цієї новини немає коментарів