В Закарпатті пройшов Міжнародний скульптурний форум

В Закарпатті пройшов Міжнародний скульптурний форум
Представники факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ відвідали цікавий мистецький захід, який проводився вдруге ГО «Про Арте Мункач» на території санаторію «Квітка полонини» Свалявського району. Впродовж десяти днів творили свої шедеври митці з Європи, а саме: Беата Рошташ (Угорщина), Їтка Кушова (Чехія), Дар’я Альошкіна та Олена Додатко (Україна), Реа Марментіні (Іспанія).

 

Обрано тему  «Сім’я» і взяти участь у конкурсі навмисно запрошено лише жінок-скульпторів, адже ніхто краще як жінка не в змозі висвітлити бачення сім’ї, роль жінки у вихованні дітей. Ця тема надзвичайно актуальна для України, для закарпатського краю, адже менталітет «заробітчанства» часто призводить до нівелювання таких цінностей як мама, тато, дитина, сім’я.

  

Титанічна праця майстринь і «оживають» брили пісковиків у нових формах наповнені змістом.  Матеріал з яким працюють скульптори спеціально завезений з села Русава, що на Вінниччині це – чудовий матеріал для таких видів робіт. 

  

І от 13 вересня час підводити підсумки та  провести презентацію вже готових оригінальних робіт. Найкращу, за підсумками голосування відпочиваючих «Квітки полонини», буде встановлено на території оздоровниці. Роботи отримали чудові відгуки та визнання. Про це неодноразово звучало з вуст гостей, які побували на закритті цього мистецького форуму, а саме: Генерального консула Угорщини в місті Берегово – Сіладі Матяша, заступника голови консула Угорщини в місті Ужгород – Марія Беркец, декан факультету туризму та МК – Наталія Габчак, представник Свалявської райдержадміністрації – Едіта Грабар та ін..

Також у своєму виступі Наталія Габчак внесла цікаву пропозицію щодо можливостей розробки нового туристичного маршруту з використанням даних скульптур як цікавих туристичних об’єктів.

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 вересня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів