Нардеп із Закарпаття заявив, що не вважає Росію агресором

Народний депутат України, член фракції «Опозиційний блок» Нестор Шуфрич, який родом із м.Ужгород Закарпатської області, заявив, що не вважає Російську Федерацію агресором по відношенню до України. 

 

Про це він сказав в інтерв'ю виданню  LB.ua . «Я не можу кваліфікувати Росію, як зовнішнього агресора. За весь час протистояння ми побачили дев'ятеро військовослужбовців регулярної армії Росії, затриманих на території України. І вони були передані російською стороною і відпущені. Те, що відбувається в Україні офіційно не визнано як зовнішня агресія ніким з тих, хто компетентний це визнати», – сказав Шуфрич.

Він зазначив, що присутність російських регулярних військ на території України не доведена. «Якщо ми сьогодні визнаємо факт, що Росія - агресор, ми і діяти далі повинні відповідно. Діяти як інститут держави, я маю на увазі. Якби я визнав факт агресії, то я - як народний депутат України - негайно повинен був би ініціювати перед президентом введення воєнного стану і повну мобілізацію. Негайно», – пояснив нардеп.

На запитання журналіста, чому він цього не робить, Шуфрич відповів: «Тому що я сьогодні бачу інші ознаки. Немає відповідних висновків РНБО, немає нот Міністерства закордонних справ. Вони повинні дати визначення цьому питанню, а ми як громадяни України, повинні виходити з їх визначення».

 

05 грудня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів