Відтепер сільськогосподарських тварин ідентифікуватимуть та реєструватимуть за державний кошт

Наприкінці серпня Верховною Радою України були внесені зміни до Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин».

 

Згідно з нововведеннями реєстрація сільськогосподарських тварин має проводитись виключно за рахунок державних коштів, тоді як раніше господарі худоби витрачали на це власні гроші.

Відсутність повної інформації  про  поголів'я тварин щодо статі,  віку, породи  та  їх  місцезнаходження прямо впливає на якість  управління і прогнозування   ринків   продукції  тваринництва  та  контролю  за епізоотичною ситуацією в Україні.  

У Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації прогнозують, що зміни до Закону дозволять активізувати проведення цієї роботи в області, адже раніше необхідність сплачувати збори стримувала власників господарств. Наразі тарифи на ідентифікацію ВРХ складають від 34 до 63 грн. разом з ПДВ, у залежності від категорії господарств. Ідентифікація свиней – 32 – 62,4 грн., овець, кіз – 29 грн. Однак тепер на ці витрати мають бути передбачені кошти в державному бюджеті.

Цим Законом Україна зробила ще один крок до приведення власного законодавства у відповідність до  норм  Європейського Союзу, створюється система постійного контролю за станом здоров’я всіх тварини - великої рогатої худоби, свиней, коней, овець та кіз - та ветеринарно-санітарним станом всіх господарств країни.

 

01 грудня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів