Екс-мер Ужгорода: «Зараз у рішеннях сесії не просто зловживання, а цинічний дерибан!»

На цьому тижні в Ужгороді відбулася прес-конференція одіозного, усунутого майданівцями від обов’язків мера обласного центру Віктора Погорєлова. Після піврічного мовчання він вирішив поділився із журналістами власним баченням щодо ситуації в державі та в Ужгороді  зокрема.

 

Пан Погорєлов також  висловив думки про господарювання в комунальній сфері міста, підвищення тарифів, медицину, освіту та відповів на безліч запитань представників мас-медіа краю.

Розпочав свій виступ Віктор Володимирович із того, що він як громадянин України не може стояти осторонь того, що діється в нашій країні. На його думку, чим  швидше закінчаться дії на Сході, тим скоріше наша країна зможе вийти не тільки з політичної кризи, а й з економічної. «Я абсолютно підтримую ідею повністю змінити парламент і все, що пов’язане з минулим, але для цього потрібно підготувати певні закони та розділи Конституції України», – зазначив Віктор Погорєлов.

Колишній очільник нашого міста категорично проти двомовності в Україні. Вважає, що держана мова повинна бути одна – українська. І хоче бачити країну, в якій живе сильною, заможною та європейською.

Також він додав, що на сьогодні, хотілося, аби були прийняті бодай якісь дії з боку парламенту та Президента України про дострокові вибори, в тому числі й в місцевих органах влади.

Щодо подій, котрі вирують в Ужгородській міській раді пан Віктор сказав:  «Сесія міськради, яка проходила в лютому місяці була не правочинна, на фоні революційних подій і кровопролиття людина, яка очолювала місто,  обрана 17 тисячами ужгородцями, просто була виключена зі списку керівників. Мною було подано заяву до суду, оскільки хочу працювати виключно у правовому полі. На жаль, немає сьогодні контакту з нинішньою тимчасовою міською владою».

Як керівник, який більше керував містом у напрямку господарському, він бачив стратегію розвитку Ужгорода такою, якою її прийнято попередніми роками, а зараз влада відходить від тактики затвердженої попередніми місцевими владами. Пан Погорєлов зізнався, що йому боляче говорити про ці речі. Різке підняття тарифів на різні види послуг, у тому числі комунальні. Це серйозно впливає на сімейний бюджет кожного мешканця Ужгорода. Він, як фахівець, розуміє, що є певні недоліки у вивченні питання тарифів на газ, пасажирських перевезень тощо. Тому міська влада повинна вплинути на вартість послуг, наприклад, шляхом виділення з бюджету певних коштів.

Щодо сьогоднішнього розвитку міста, то воно знаходиться в критичному стані, а дії тимчасової влади не є стратегічними та визначальними. Уже понад півроку Віктор Погорєлов не перебуває при владі, але помітив, що багато негативу висловлено громадськими активістами Ужгородської міськради. 

Щодо освіти, то Погорєлов зазначив: «Що за три роки його перебування на посту мера міста, йому вдалося близько двохсот дітей переселити і створити філію школи молодших класів ЗОШ № 5 на вул. Шандора Петефі».

         Також Віктор Володимирович виділив низку й інших проблем: недостатнє харчування у школах, недбалість у лікарнях, сімейна медицина тощо. «Я сьогодні збоку побачив роботу міської влади і хочу сказати, що проекти рішень, які готуються на сесію – це просто дерибан землі. 5-6 тисяч ужгородців у черзі на отримання землі. Чому не продовжується мораторій, не вишуковуються ділянки поблизу Ужгорода? Три роки діяв мораторій, зараз у рішеннях сесії не просто зловживання, а цинічний дерибан», – додав Віктор Погорєлов. 

«Дороги жахливі, особливо на стратегічній вулиці Капушанській. Бачимо лише ремонт окремих ділянок, що було заплановано у минулому році та хороші дороги по вулицях Минайська, Швабська, Гагаріна та Мукачівська. Говорити, що на дороги в Ужгороді виділено 19 мільйонів – це просто нахабство з боку тих, хто це говорить», – каже В. Погорєлов.

Також в представників ЗМІ виникло питання про міське кладовище. Віктор Погорєлов зазначив, що воно має бути в місті, де є інфраструктура. Багато роботи зроблено на ділянці біля кордону, але процес потребує ще кілька експертиз. Так як ця ідея розвивалася при його перебуванні на посту мера, то сьогодні це питання не рухається з місця. «Треба продовжити роботу, інакше дуже скоро зовсім не буде де ховати померлих, а ідея  крематорію не є нашою християнською традицією, та й і є вони лише в містах-мільйонниках», – сказав Погорєлов.

Звичайно, багато питань журналістів стосувалися політичної діяльності Віктора Погорєлова, роботи деяких політичних партій тощо.

На завершення прес-конференції Віктор Володимирович повідомив, що з понеділка буде діяти його громадська приймальня, де люди можуть спитати все, що їх турбує. Телефонувати з 9.00-17.00 за номерами: 44-10-12, 066-438-20-11.

А от що з тих болючих проблем зможе реально вирішити «списаний» майданівцями мер, покаже час…

Ярміла Гармасій для Ужгород.net

 

 

11 липня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів