Погорєлов «бідкається», що отримав за час вимушеної відпустки безгосподарне місто

Рік випав. Ужгород-2014 треба перекладати на 2015-й

 

  • – Наступний пункт: капітальний ремонт харчоблоку у дитячій міській лікарні.
  • – А що там ще не доробили?
  • – Нічого в цьому році не робили.
  • – Як? Чому? Так було ж заплановано?! Це ж санітарна ситуація з їжею для дітей! А якщо завтра санстанція закриє?
  • – Гроші є, аванс оплатимо і можемо наступного тижня починати роботи.
  • – А на капремонт доріг скільки грошей використали?
  • – Із 19 мільйонів призначень виконано десь на 1,2 мільйони.
  • – ??? На 10%?
  • – А загалом на капітальні видатки по всіх галузях?
  • – За останні 8 місяців освоєно 13% коштів.
  • – А що ж ціле літо робили?!

Це діалог на вчорашній нараді, яка проходила наприкінці дня в мерії Ужгорода. Міський голова Віктор Погорєлов зібрав керівників управлінь у рамках підготовки бюджету на наступний рік.

З'ясовували, що вкрай потрібно зробити по капітальних вкладеннях і скільки грошей треба передбачати на кожен об’єкт. Як виявилося, практично всі капремонти, реконструкції, оновлення, фасади, дахи, системи опалення, дороги заплановані на цей рік не робилися, а тому потрібно передбачати їх у бюджеті й програмах наступного року.

Наприклад, так і не бралися за передбачений, у тому числі й фінансово, капремонт дитячої хірургії, реконструкцію зовнішньої зливної системи дитячої лікарні, капремонт даху пологового будинку, реконструкцію ліфта міської лікарні. Не завершено реконструкцію системи опалення і заміну вікон у міській лікарні на БАМі, з виділеного мільйону використано лише половину коштів.

Третій рік депутат міськради Олексій Кіндрат обіцяв почати реконструкцію фасаду однієї зі знакових будівель центру Ужгорода – ужгородського економічного ліцею на площі Петефі, проте так нічого і не зроблено. Так само цей депутат силами своєї фірми за міські гроші обіцяв оновлення фасаду садочка №20.

Потрібно завершувати капремонт Лінгвістичної гімназії ("першої школи"), у багатьох школах і садочках не зроблено заплановані на цей рік оновлення фасадів, скажімо, у ліцеї "Інтелект" "обличчя" закладу взагалі в аварійному стані, падає на голову.

У багатьох садочках в попередні роки замінено близько половини вікон, наприклад, у "Ластовічці". Є проблеми з підвідними теплотрасами, внутрішньою системою опалення в НВК "Престиж". Загалом тільки на заклади освіти планувалося освоїти 14 мільйонів гривень.

Поточний ямковий ремонт доріг по місту виконано на 97%, на 2,1 мільйони гривень із 2,4 виділених. Але це єдиний більш-менш позитивний показник, хоча й не без "ложки дьогтю" – кошти пішли фірмі з Мукачева, а тому до ужгородського бюджету не повернуться ніякі відрахування.

Внутрішньоквартальні території зробили лише за двома адресами – Можайського, 37, та на Лавріщева (хоча і це в теорії, насправді, наприклад, на Лавріщева робили, лише поки там фотографувався і позував перед камерами один із попередніх тимчасових виконуючих обов’язки).

А капітальний ремонт вулиць, та й то відносний, торкнувся лише трьох доріг, при цьому Собранецьку "порізали" більше двох місяців тому, а латати ями будуть лише завтра – Погорєлов "знайшов" потрібний для цього асфальт.

Православну набережну в 2013 почали робити, залишилося викласти плиткою біля 300 метрів, проте цього літа нічого не зробили.

Транспортний міст біля парку "Під замком" – скільки зробили минулого року, стільки й лишилося, навіть тротуари там не бралися робити.

Та й взагалі ніде в місті ніякі тротуари не оновлювали.

На набережній Незалежності, йшлося на нараді, якщо зараз встигнуть дати аванс і дозволить погода, ще можна буде зробити облаштування від площі Пушкіна до Лінгвістичної гімназії.

Є документація на ремонти усіх міських мостів, у тому числі й пішохідного, але це, як і все інше, треба переносити на 2015-ий. Цей рік, до завершення якого місяць, практично втрачено для вирішення бодай якихось проблем Ужгорода.

Віктор Погорєлов зазначив, що за час своєї вимушеної відсутності не знав, наскільки все безгосподарно, хоча загалом, як і всі ужгородці, бачив ситуацію в місті.  

"Не хочу звинувачувати тих, хто керував, бо це не фахівці, від них іншого і не могло бути. Не знаю як зможемо виправити ситуацію за місяць, що залишився, але будемо робити все можливе. Бюджет на наступний рік щодня буде коригуватися, я запросив до роботи групу фінансистів, які будуть аналізувати, що пропонують депутати на округах, що потрібно вирішувати стратегічно і які гроші зможемо заробити, бо ті 60 мільйонів, які накопичені з минулого року, уже знецінилися практично наполовину. Ужгород втратив рік, втратив можливості. Прополітиканили...", – підсумував Віктор Погорєлов.

7dniv.info

 

28 листопада 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів