В Ужгороді розроблені нові умови конкурсу для перевізників на міських автобусних маршрутах

Проект умов конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування

 

Ужгородський виконавчий комітет розміщує проект умов конкурсу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування для отримання пропозицій та зауважень від мешканців міста. Надсилати інформацію на електронну адресу [email protected], або за телефоном 61-62-85.

Умови розроблені з метою забезпечення перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування в повному обсязі, особливо у години "пік", оптимізації структури рухомого складу та підвищення ефективності його роботи, збільшення кількості оборотних рейсів на маршрутах, встановлення чітких інтервалів між рейсами, а також встановлення фіксованого початку та закінчення роботи автобусів на кожному маршруті. Також умовами передбачено встановлення GPS-систем на транспортних засобах, що працюватимуть на маршруті загального користування та їх підключення до автоматизованої системи диспетчерського управління, що дасть змогу встановити чіткий контроль за роботою переможців конкурсу з визначення автомобільних перевізників на автобусних маршрутах загального користування.

Крім того, умови повинні забезпечити створення безпечних умов для перевезення пасажирів автомобільним транспортом, покращення якості пасажирських перевезень, створення конкурентного середовища, забезпечення оновлення рухомого складу, підвищення рівня безпеки перевезень пасажирів, забезпечення виконання соціально значущих перевезень.

Наразі автобусна мережа обслуговується 184 одиницями транспорту. За рахунок збільшення пасажиромісткості автобусів, передбачених проектом умов конкурсу рухомий склад планується скоротити на 32 автобуси, що дасть змогу значно скоротити час простою автобусів на кінцевих зупинках та розвантажити вулиці міста.

В результаті удосконалення маршрутної мережі міські автобусні маршрути загального користування будуть обслуговуватися 152 автобусами, з яких відповідно до реального пасажиропотоку планується оновити орієнтовно не менше ніж 80 транспортних засобів на автобуси більшої пасажиромісткості, що становитиме більше ніж 50 % всього рухомого складу.

В цілому планується замінити орієнтовно не менше ніж 110 одиниць попереднього рухомого складу, які не задовольняють потреби населення у перевезеннях на міських автобусних маршрутах загального користування.

Запропонована структура рухомого складу розроблена з врахуванням показників реальних пасажиропотоків, довжин маршрутів, часу проїзду та експлуатаційної швидкості автобусів.

УМОВИ КОНКУРСУ

з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах

загального користування

1. Умови конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, (далі – Умови), розроблено відповідно до статті 44 Закону України „Про автомобільний транспорт”, постанов Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2008 року № 1081 „Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування”, від 18 лютого 1997 року № 176 „Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”, наказу Міністерства транспорту та зв’язку України від 12 квітня 2007 року № 285 „Про затвердження Порядку визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 травня 2007 року за № 499/13766.

2. Організатором проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування є Виконавчий комітет Ужгородської міської ради (далі – Організатор).

3. Робочим органом є комунальне підприємство "Служба пасажирських перевезень" Ужгородської міської ради (далі — Робочий орган).

4. Об'єктом конкурсу є автобусний маршрут міського автобусного сполучення загального користування.

5. Схема маршруту, кількість оборотних рейсів, розклад руху, регулярність руху визначаються в паспорті маршруту відповідно до маршрутної мережі міських автобусних маршрутів загального користування.

6. Структура парку автобусів для використання на маршрутах визначається згідно з Порядком визначення класу комфортності автобусів, сфери їхнього використання за видами сполучень та режимами руху, затвердженим наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 12 квітня 2007 року № 285, що зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 14 травня 2007 року за № 499/13766, з використанням на міських автобусних маршрутах автобусів класів А, В, І та ІІ М2 (повна маса до 5 т), М3 (повна маса більше 5 т).

7. Перевізник-претендент дотримується соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування населення.

8. Перевізник забезпечує роботу на об'єкті конкурсу, який включає міський автобусний маршрут загального користування, не менше як одного транспортного засобу, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

9. Рухомий склад, що пропонується перевізником-претендентом для перевезення пасажирів на маршрутах, повинен за технічними та екологічними показниками відповідати вимогам чинного законодавства у сфері автомобільного транспорту.

10. До участі у конкурсі допускаються претенденти-перевізники, які на законних підставах використовують у достатній кількості сертифіковані автобуси, пасажиромісткістю згідно вимог до об‘єкту конкурсу, здійснюють перевезення в звичайному режимі руху, за розкладом, затвердженим організатором. Організатором встановлюються: планова кількість, пасажиромісткість, тип рухомого складу та є обов’язковим для виконання суб’єктом господарювання. Резервний рухомий склад повинен бути не менше 16 пасажиромісць.

11. На транспортних засобах, що працюватимуть на маршруті загального користування, встановлюється GPS-система та здійснюється підключення до автоматизованої системи диспетчерського управління. Переможець конкурсу зобов’язаний укладати договір на диспетчерське управління з підприємством, яке визначене Організатором перевезень на конкурсних засадах.

12. До участі в конкурсі не допускаються автомобільні перевізники, які передбачають використовувати на маршрутах автобуси, переобладнані з вантажних транспортних засобів.

13. Оголошення про проведення конкурсу оприлюднюється Робочим органом через міську газету „Ужгород” та розміщується на офіційному веб-сайті Ужгородської міської ради в мережі Інтернет на підставі відповідного рішення виконавчого комітету.

14. Фінансування проведення конкурсу здійснюється відповідно до Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03 грудня 2008 року № 1081.

15. Плата за участь у конкурсі вноситься перевізником-претендентом на рахунок Робочого органу у розмірі, встановленому пунктом 5 рішення виконавчого комітету Ужгородської міської ради 09.09.2010 № 286 "Про порядок проведення конкурсу з перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у м. Ужгород", повідомляє офіційний сайт Ужгородської міськради.

Таблиця

 

03 вересня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів