Ужгород розширять на 400 гектарів (ФОТО)

Планують це зробити за рахунок територій окремих сільських рад.

 

В основному, ці землі будуть передбачені для індивідуального житлового будівництва, звісно, якщо керівники сусідніх населених пунктів погодяться пожертвувати часткою своїх територій. У першу чергу це стосується Оноківців, Коритнян та Баранинців. За рахунок останнього села планують  розширити міське кладовище.

Та залежатимуть межі цвинтаря від власників тамтешніх сусідніх паїв. Наразі з ними ведуться активні перемовини. «Ми шукаємо альтернативні шляхи компенсації власникам за їх земельні ділянки.  Попередня домовленість є, тож незабаром це питання буде позитивно вирішене», - пообіцяв секретар Ужгородської міськради Богдан Андріїв.

З цього приводу керівництво міста провело спільну комісію з сільськими головами та землевпорядниками. Із семи запрошених прийшли представники чотирьох населених пунктів і скажу відверто, вони з розумінням поставились до нагальної проблеми. До Ужгорода можливо приєднають і мікрорайон Підлипники. Головний архітектор міста Михайло Івегеш мотивує тим, що його жителі працюють в обласному центрі, комунальні послуги отримують також з обласного центру.

Віталій Біровчак  

 

01 серпня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів