Оновлений красень-стадіон в Ужгороді незабаром збере іменитих спортсменів на показовий футбольний матч (ФОТО)

Богдан Андріїв: «Друге коло вищої ліги «Ужгород» гратиме на «Автомобілісті»»

 

До середини минулого року стадіон «Автомобіліст» був ласим шматком для завжди голодних хижих підприємців, які спали і бачили посеред поля бізнес-проекти: житлові багатоповерхівки, торгівельно-розважальні центри. Будь-що, але не спортивну споруду. Назавжди у пам’яті вкарбувалась попереджувальна табличка: ходити через поле заборонено. Як підсумок, пішохідна доріжка упоперек газону.

«Автомобілістом» уже зухвало їздили майбутні автомобілісти на батьківських машинах. Псевдоспортивному об’єкту тоді були притаманні багаточисельні чагарники, височезні рихлі тополі, тонни різного роду сміття. Проїжджаючи Капушанською чи то Володимирською, зупинявся, аби поглянути чи не вкрали горе-забудовники сусіди ще кілька метрів землі наших з Вами нащадків.

2 липня – перезавантаження стадіону «Автомобіліст». Повернення здорового глузду міській владі та добрі наміри спортивних меценатів вдихнули нове життя у багатостраждальний об’єкт. Андрій та Богдан Андріїви спільно з керівництвом ФФЗ, закотивши рукави, взялись до справи. Упродовж двох з гаком місяців викорчували чагарники та дерева, вивезли сміття. Громада такі кроки сприйняла, як звично, за будівництво нової прибуткової споруди. Ніхто не міг подумати, що це - проект спортивного спрямування без будь-якого меркантильного підґрунтя.

Паралельно встановлювали огорожу. Збудували арку, де й представили план майбутнього красеня-стадіону. Тоді народ збагнув – не все ще втрачено. Та пригадуються мені скептики, у яких було багато недоброзичливих питань, на кшталт: «Куди поділись дрова, глина?». Плюс до всього ще й газову трубу середнього тиску прорвало, яку свого часу незаконно встановили уздовж стадіону…

Наприкінці вересня взялись за будівництво самого поля. Провели меліораційні роботи, зорали та подискували газон. З допомогою грейдера вирівняли його. Через місяць уже встановлювали дренаж. Над ним працювали маститі спеціалісти, з-під рук яких зійшла трава на «Львів-» та «Металіст-» аренах. Роботи тривали до 20-го жовтня. На поверхню нанесли 11-сантиметровий шар піску і взялись за поливну систему. Одним словом – усе робили, як Бог наказав. Насамкінець року максимально вирівняли поле і пішли зимувати. Нагадаю, стадіон ще й тоді висів у повітрі. Я про відсутність цільового призначення землі та й проектно-кошторисної документації зокрема.

Наступний етап – посів трави на підготовлений газон. Це було 20 березня. Трава росла не по дням, а по годинам. Тож через два з половиною тижні, а точніше 9 квітня – вважається днем народження трави на «Автомобілісті». З цієї нагоди за кошт спортивного мецената Богдана Андріїва і виготовили всю необхідну документацію. Спортивна споруда тепер з газдою – її передали на баланс ДЮСШ №1. Жителі обласного центру лишень тоді повірили у благі наміри спонсорів. Єдине - бюрократичні перепони були на заваді старту будівництва трибун та підтрибунних приміщень. Тож трохи збились із графіку. Під загрозою було проведення домашніх поєдинків на «Автомобілісті» командою «Ужгород».

21-го липня зрушило з мертвого місця будівництво трибун. За тиждень до цього врегулювали проблемне питання з газовою трубою, що гордо проходила територією стадіону поруч з огорожею. Будівельники вдарили по руках із представниками «Закарпатгазу» і розпочали підготовку до встановлення фундаменту.

Зведенням адмінбудівлі займається доволі потужна закарпатська фірма «Данте-Буд». Уже сьогодні заливали бетонну основу, спочатку під задню стіну. Забудовники переконують, головне закінчити приземельні роботи, далі буде легше. Правда, про чіткі терміни здачі в експлуатацію об’єкту наразі говорити ніхто не наважується.

«Навіть якщо підтрибунні приміщення не зможуть повноцінно прийняти команди-суперниці, друге коло «Ужгород» гратиме на «Автомобілісті»», - зазначив віце-президент клубу Богдан Андріїв.

Урочисте відкриття спортивної споруди, гадаю, припаде на святкування з нагоди Дня міста. Показовий футбольний матч іменитих спортсменів та концертна програма за участю українських зірок естради. Кого саме – меценати говорити не поспішають.

А ще до початку нового начального року на «Автомобілісті» встановлять майданчик зі штучним покриттям для ігрових видів спорту та тренажерну площадку. Наступний етап – зведення будинку футболу.

Віталій Біровчак     

 

 

29 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів