Міліція перевірить, для чого закарпатка вирощувала мак (ФОТО)

Наша землячка каже, що не сіяла рослину спеціально, та сама виросла.

 

Виявили незаконний посів макових рослин дільничні інспектори Ужгородського міськвідділу міліції під час проведення оперативно-профілактичної операції «Мак».

Снодійний мак виростила на власній присадибній ділянці 55-річна ужгородка. Жінка намагалася пояснити міліціонерам, що мак самозасівний, а не викопала його, бо хотіла його використати лише для кулінарних цілей. Так це чи ні – правоохоронці перевірятимуть. Любительку макових пиріжків буде притягнуто до відповідальності.

Рослини снодійного маку були вилучені та направлені на дослідження до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатській області.

Як повідомив перший заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції майор міліції Олександр Боднарчук, за незаконний посів або вирощування нарковмісних речовин законодавством передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що з початком теплої пори року в Ужгороді, як і по всій Закарпатській області так і загалом по Україні, стартували оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак-2015». Операція триватиме до кінця вересня. Її метою, перш за все, є профілактика незаконного обігу наркотиків. Завданням – виявлення та знищення незаконних посівів маку, конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів, інформують з Ужгородського МВ УМВС.

 

05 липня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів