Кредитна політика здирництва конкретно дістала закарпатців!

Люди зібралися у с.Барвінок на Ужгородщині і перекрили одну з найбільших трас України "Київ-Чоп".

 

Саме там люди переходили трасу по пішохідному переходу. Утворилась величезна черга автомобілів. Десь зо півгодини автомобілісти чекали, що мітингувальники їх пропустять, але згодом працівники ДАІ просто розвертали автомобілі і всі їхали в об’їзд.

За попередньою інформацією, 70% присутніх людей, це ті які мають кредит у "валюті" і не знають, як його далі виплачувати, повідомляє ряд Інтернет-видань.

Активісти вимагають прийняти закон 1558-1, котрий регулює виплату валютних кредитів за вартістю валюти в той час, коли бралася позика.

«Ми проводимо всеукраїнську «Акцію непокори». Зараз люди перекривають дорогу в Запоріжжі, Борисполі, Рівному, Полтаві та Одесі. Ми вимагаємо порозуміння з банками, вже рік з ними воюємо, але ніяк не можемо розійтися. В принципі тут зібралися люди, які незадоволені владою, яка не виконує свої обіцянки»,- розповів журналісту GalagovTV один з організаторів акції Ярослав Сайкевич, представник ГО «Кредитний майдан».

Також тут зібралися учасники «Тарифного майдану». Вони вимагають зменшення тарифів на газ для населення. Проте є й ті, що вимагають відставки уряду, Прем’єр-Міністра Арсенія Яценюка та парламентських перевиборів.

Автомобілісти спочатку реагували спокійно, навіть розуміюче, але згодом почались суперечки, люди лаялись, а міліція не втручалась. Мітингувальники кажуть: розуміють, що тут є об’їзна дорога і їхній протест можуть сприйняти не серйозно, але натякають, якщо обласна влада не втрутиться – перекриють дорогу в селі Ракошино, а там об’їзної немає.

Хоча до мітингувальників ніхто з влади не приїхав, їх запросили на зустріч до голови Закарпатської ОДА. Близько 17-ої години протестувальники почали розходитися.

На Рівненщині активісти «Кредитного майдану» також перекрили автодорогу Київ-Чоп, повідомляє прес-служба МВС.

«Сьогодні о 16:30 представники громадської організації «Кредитний майдан» у Дубенському районі, неподалік села Тараканів, перекрили автодорогу Київ-Чоп. 120 представників з Тернопільщини, Львівщини, Хмельниччини, Волині та Рівненщини привертають таким чином увагу влади, яка, на їхню думку, ігнорує інтереси народу України», – йдеться у повідомленні.

Фото із сайтів galagov.tv та mukachevo.net

 

08 червня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів