Слушні поради закарпатцям, у яких авто «ночує» на подвір’ї (ФОТО)

Як правильно зберігати автомобіль на відкритому повітрі, дізнавався кореспондент Uzhgorod.net.ua.

 

Залишаючи своє авто у дворі багатоквартирних будинків, закарпатцям радять ставити його так, аби воно було у вас на виду.

Крім того, автомобіль, якому належить «ночувати» на вулиці, обов’язково повинен бути оснащений сигналізацією або засобами проти викрадення.

Спекотного дня автівку краще ставити в тінь, щоб салон не нагрівався, а також не вигоряв під впливом ультрафіолету. До того ж прямі сонячні промені негативно впливають на лакофарбове покриття кузова.

Небажано залишати машину під деревом. Воно може впасти, або від нього може відвалитися гілка і пошкодити кузов. Також на стані лакофарбового покриття негативно відбиваються смоли, що містяться в нирках тополь. Парковки під цими деревами варто уникати, особливо у весняний період.

Не варто ставити автомобіль під вікнами багатоповерхівок, так як недобросовісні жителі обов’язково викинуть через вікно недопалок або сміття. До того ж у якійсь з квартир можуть вестися ремонтні роботи, а будівельні відходи цілком здатні пошкодити покриття.

Залишати машину поблизу від сміттєвих баків теж небезпечно, так як в процесі розвантаження контейнерів не виключений ризик потрапляння на кузов різних відходів, зокрема твердих.

Не рекомендується залишати машину під ухилом, не повернувши колеса до бордюру. Не рідкісні випадки, коли гальма відмовляють самі по собі, і автомобіль може покотитись.

Варто пам’ятати про те, що машину, припарковану біля газової магістралі або інших комунікаційних вузлів, в разі екстремальної ситуації, аварійні служби можуть грубо «посунути».

Засоби захисту

Уберегти автомобіль від несприятливих погодних умов, палючого сонця і механічних пошкоджень допоможуть спеціальні тенти-чохли. Вони повинні бути виготовлені, наприклад, з нейлонової тканини або іншого міцного і легкого матеріалу. Брезент в якості чохла не годиться, тому що він важкий, перешкоджає природній вентиляції, а також промокає під впливом опадів. У зимовий час даний матеріал найбільш небезпечний, оскільки може примерзнути до кузова і пошкодити лакофарбове покриття.

Це, що стосується захисту від впливу навколишнього середовища. Уберегти автомобіль від власної неуважності або хуліганських дій допоможуть платні стоянки. І краще на нормальній парковці не економити.

Вадим Верба для Uzhgorod.net.uа

 

24 травня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів