Найбільше «патріотів» мобілізації на Закарпатті?

Найбільше випадків ухилення від мобілізації зафіксовано у Закарпатській області, військовозобов'язані переховуються за кордоном.

 

Про це на нараді в Адміністрації президента, присвяченій проблемам мобілізації, заявив начальник мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України Олег Бойко, повідомляє УНІАН.

«У Закарпатській області найбільша проблема у мобілізаційних заходах. Основні причини — відсутність значної кількості військовозобов'язаних за місцем проживання у зв'язку з виїздом на заробітки», – сказав він.

Також Бойко зазначив, що непоодинокі випадки ухилення від військового обов'язку зафіксовані в інших західних областях України.

Також він розповів, що у зв'язку з випадками ухиляння від військового обов'язку військовозобов'язаними впродовж 2014 року щодо осіб, які порушили законодавство військові комісаріати надали до прокуратури 3 тисячі документів та близько 50 тисяч документів – до МВС. Також військові комісаріати застосували близько 4,5 тисячі адміністративних проваджень щодо тих, хто ухиляється від виконання військового обов'язку.

Водночас, на тому ж сайті з'явилася інформація, що в Адміністрації Президента спростовують заяву представника Генерального штабу Збройних сил України, що в західних областях найбільше ухиляються від мобілізації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив заступник голови Адміністрації президента Андрій Таранов.

Представник Генштабу “привів приклади”, сказав Таранов, відповідаючи на запитання журналістів, чи дійсно в західних областях найбільше випадків ухилення від мобілізації, як про це стверджував начальник мобілізаційного управління Генштабу ЗСУ

 

27 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів