«Нелюдська» скарб­ниця наповнюватиметься за рахунок найбідні­ших людей

Якщо урядова команда справді прагне напо­внити бюджет, то економісти рекомендують взятися за офшорні схеми, за великих державних мо­нополістів, які замішані у найбільших коруп­ційних схемах.

 

Зокрема, проаналізувати ді­яльність Пенсійного фонду, який теж прово­дить корупційні оборудки...

Після ухвалення Дер­жавного бюджету на 2015 рік не зна­йшлося жодного по­літика чи експерта, який би дав документу схвальну оцінку. Найбільш м’які епі­тети, які лунали на адресу кошторису – бюджет про­їдання. Але більшість незалежних експертів на­зивають речі своїми іменами. Державна скарб­ниця наповнюватиметься за рахунок найбідні­ших людей. А отже, бюджет є антисоціальним.

Про це, зокрема, говорить голова Комітету економістів України Андрій Новак. На його думку, Уряд пішов хибним шляхом, реалізую­чи податкові ініціативи.

«Відбувається великий політичний обман. Скорочення податків з 22-х до 9-ти, яке було раніше задеклароване, обернулося практич­но щоденними ініціативами нових податків. Чи то перевищенням видатків над доходами, чи то податком на нерухомість, який мають сплачувати не лише власники великої нерухо­мості, а й усі власники нерухомості. Такі ініціа­тиви можуть принести до державного бюдже­ту десятки або, максимум, сотні мільйонів гривень. А це не розв’язує проблеми напо­внення бюджету, а лише розпалює соціальне напруження. Тобто бюджет–2015 став не про­сто антисоціальним і антинародним. Він фак­тично є антилюдським. Адже у важких умовах економічної кризи та військової ситуації опо­даткування всього і всіх, за дуже низького рів­ня доходів більшості українців, – це просто фі­нансове знущання над українцями», – пере­конаний експерт.

При цьому, на його думку, величезні гроші ле­жать буквально «під ногами», тільки Кабінет Міністрів або не знає, де їх шукати, або просто не хоче зачіпати інтересів олігархів. Адже якби Уряд справді шукав, як наповнити бюджет, то він би звернув увагу на офшорні рахунки.

«Якщо урядова команда справді прагне напо­внити бюджет, то я рекомендував би взятися за офшорні схеми, за великих державних мо­нополістів, які замішані у найбільших коруп­ційних схемах. Зокрема, проаналізувати ді­яльність Пенсійного фонду, який теж прово­дить корупційні оборудки. На цих напрямках можна знайти сотні мільярдів гривень щоріч­но», – зазначив економіст.

 

25 січня 2015р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів