«Спиртні» посиденьки солдат із волонтерами з гранатою: «той буде правий, хто залишиться живий!»

Про спиртне і війну, і чим закінчуються "теплі" зустрічі волонтерів із нашими військовими, розповів у соцмережі закарпатський журналіст, а нині - речник голови Луганської ОДА Ярослав Галас.

 

"Один промовистий приклад із сумної статистики. На місце дислокації військової частини біля Сєвєродонецька (навмисно не називатиму номер і конкретний населений пункт) приїхали волонтери з допомогою. 

Про це не заведено писати, але військовим часто, майже завжди, везуть і спиртне. Цього разу також. Група солдатів і волонтерів зібралася в підсобці, щоб поспілкуватися в неофіційній обстановці за чаркою. Доспілкувалися до суперечки, яка переросла в сварку. Врешт і-решт один із хлопців витягнув наступальну гранату, висмикнув чеку й поставив перед усіма на стіл зі словами: “Той буде правий, хто залишиться живий!” Такий останній аргумент. 
Граната вибухнула, ніхто сховатися не встиг. Двоє загинули на місці (рядовий і волонтер), ще двоє (теж рядовий і волонтер) тяжко поранені. Загиблих сьогодні відправили додому, на Західну Україну. Молоді хлопці пішли з життя, хоча зараз ніби перемир’я, і на передовій стріляють набагато менше. А скільки військових отримали важкі травми в безглуздих ситуаціях тільки від того, що були нетверезими. Часто — після таких посиденьок із волонтерами, що привезли допомогу й захотіли випити, умовно кажучи, “100 фронтових грам” із захисниками Вітчизни. Про таке теж не заведено писати. Хоча треба. Хоча б для того, щоб знати — яку допомогу варто везти, а яку краще випити самим — там, де нема зброї", - написав у Фейсбуку Ярослав Галас.

 

21 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів