Дружина заявила у міліцію на чоловіка-злодія

Нині у державі скрутна економічна ситуація, декому вдається виживати за рахунок соціальних виплат, але й вони, за європейськими мірками, взагалі мізерні та ганебні.

 

Доведені до відчаю наші люди вдовольняються і тим. Хоча ідуть при цьому на всілякі хитрощі, щоб отримати більші суми, зокрема «дитячі» гроші... Поширені випадки, коли чоловік і жінка десятиліттями живуть разом, ведуть спільне господарство, а офіційно стосунки про одруження не оформляють. А все тому, що жінка вважається тоді матір’ю-одиначкою соціальні виплати на дітей у таких у випадках є більшими, ніж у повних сім’ях. По селах є чимало подібних родіад.

Ось і 35-річні Іван та Марія із села Верхнє Водяне Рахівського району тривалий час проживають разом. За цей час у них народилися троє дітей, на які отримують щомісяця відповідну державну допомогу. Але жінка не цурається ніякої роботи. Коли випала нагода влаштуватися касиром на автозаправці, вельми зраділа. Тут доводиться працювати позмінно, тож Іван у той час мав приглянути за дітьми. Особливо тривожилася за них в нічний час. Чоловік ставився до виконання батьківських обов’язків абияк. Поки цивільна дружина на роботі, міг зустрітися з приятелями. Такі зустрічі, зазвичай, не обходилися без спиртного. А ще в Івана була звичка «циганити» гроші у жінки, адже своїх не має.

Нещодавно, коли Марія працювала в нічну зміну, її «неформальник» вдосвіта навідався на заправку. Звечора перебрав, тож тепер йому було вельми кепсько, нестерпно тягнуло похмелитися. Звично пішов у «касу взаємодопомоги». Однак Марія цього разу затялася: не дам і все. Іван намотував кола, час від часу підбігаючи до віконечка каси, благаючи змилостивитися над ним. На жінку це не діяло, грізно натякнула, що можна обійтися без горілки. Іван не витерпів такого знущання. Коли черговий клієнт розраховувався за придбане пальне, «спраглий» сільчанин підскочив до віконечка каси, схопив стогривневу купюру і рвонув геть, розтанувши в темряві. Це неабияк розізлило співмешканку. Її непутящий чоловік і раніше міг самовільно забрати 10-20 гривень. Але щоб так зухвало, та ще й сотку! Вона на всьому економить, щоб забезпечити дітей, а цей нахаба помишляє тільки, як напитися. Спересердя зателефонувала в міліцію і розповіла про свої прикрощі. Стражі порядку невдовзі застали Івана у компанії приятелів за розпиванням чергової пляшки. Частину грошей він уже встиг витратити... Можливо, втручання міліції допоможе Іванові стати на праведний шлях, більше уваги приділяти родині й дещо призабути за спиртне. Принаймні на це сподіваються його рідні.

Михайло Пискач  для Uzhgorod.net.ua

 

 

21 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів