Закарпатські митники запобігли незаконному імпорту побутової хімії з Євросоюзу на понад мільйон гривень

Закарпатські митники запобігли незаконному імпорту побутової хімії з Євросоюзу на понад мільйон гривень
Про це повідомила пресслужба Закарпатської митниці

 

Порушення зафіксували інспектори-пошуківці управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці під час перевірки вантажівки, що переміщувалася через пункт пропуску «Чоп-Захонь» на українсько-угорському кордоні. Так, уважно вивчаючи товаросупровідні документи, де зазначалося, що на митну територію України імпортується товар побутової хімії різного асортименту, митники вирішили ретельно перевірити транспортний засіб за допомогою рентгенотелевізійної техніки. У результаті встановлено наявність аномалії, що не відповідає кількості вантажних місць. За документами зазначалося про переміщення товару у напівпричепі на 17 вантажних місць, а фактично їх було 23.

Згідно наданих митниці товаросупровідних документів, в Україну ввозилися серветки для прання, плямовивідники, гелі та ін. Відправником побутової хімії виступала німецька фірма, одержувачем – київська.

Натомість, після вивантаження всіх коробок з напівпричепу, митники виявили недешевий асортимент  імпортного товару, про який взагалі не йшлося у товаросупровідних документах. Відтак, виявлено невідповідність заявлених у документах не лише місць товару, а й його найменування та маркування, орієнтовною вартістю понад мільйон гривень.

Водій вантажівки пояснив, що під час завантаження товару він був відсутній, відповідно не звіряв фактичну кількість вантажних місць у напівпричепі. На запит Закарпатської митниці, іноземне підприємство зазначило, що, нібито, відправило помилкові товари, які повинні були відправитись у Казахстан.

 Позаяк порушником митного законодавства виявився керуючий партнер німецького підприємства, який подав митному органу документи з неправдивими відомостями, відносно нього складено протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Санкція передбачає накладання штрафу у розмірі від 50% до 100% вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією.

Незадекларований товар тимчасово вилучено та поміщено на склад митниці. Точна вартість вилученого буде встановлена додатково. Справу скерують до суду.

 

05 травня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів