Історичний центр міста над Ужем планують оновити

Сьогодні, 19 грудня, сесія Ужгородської міської ради схвалила Програму комплексного відновлення історичного центру міста на 2015-2016 роки.

 

Вчора програму затвердив  міськвиконком. 

 

Програма включає:

Проведення ремонтно-реставраційних (відновлювальних) робіт, удосконалення інженерної інфраструктури та організації руху транспорту, поліпшення екологічного стану.

Здійснення ремонтно-будівельних робіт для виведення будинків і споруд, їх окремих конструкцій з аварійного стану, реставраційних робіт, а також робіт із збереження окремих художніх та архітектурних елементів на об'єктах, де виникла загроза їх втрати.

Організація транспортного руху з метою доведення негативних впливів транспортних засобів на об'єкти історичної забудови до нормативних показників, здійснення інших природоохоронних заходів.

Створення фонду збереження історичної забудови міста з метою забезпечення умов для стабільного і ритмічного фінансування заходів Програми, а також залучення спів фінансування співвласників будинків фізичних та юридичних осіб.

Як йдеться у проекті рішення, реалізацію Програми передбачено здійснювати у три етапи:

- виготовлення проектно-кошторисної документації на виконання відновлювальних робіт;

- виконання відновлювальних робіт в межах пішохідної зони міста (І черга) із залученням інших джерел, що не заборонено законодавством на договірній основі;

- виконання відновлювальних робіт в межах історичного центру міста (ІІ черга).

заголовок

 

19 грудня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів