Керівники «виборчих» громадських організацій потрапили в міліцію (фото)

Начальник УМВС області полковник міліції Сергій Шаранич зустрівся сьогодні з керівниками обласних осередків громадянської мережі «Опора» Володимиром Феськовим і Комітету виборців України Дмитром Тужанським.

 

Представникам обох громадських організацій, які слідкували за законністю проведення виборів до парламенту, керівник міліції надав перелік всіх без винятку виборчих порушень, про які надходили повідомлення телефоном 102, а також письмові звернення кандидатів, спостерігачів і ті, що були виявлені в ході моніторингу мережі Інтернет. За всіма ними проведена або проводиться ретельна перевірка. Наразі порушено шість кримінальних проваджень, за якими тривають слідчі дії.

Керівник УМВС Сергій Шаранич запропонував налагодити співпрацю з структурами громадянського суспільства з моменту початку наступних виборів, що можуть відбутися вже наступного року, до місцевих рад.

Сторони домовилися створити групи для роз′яснення виборчого законодавства в частині відповідальності за порушення. З цією метою організувати в подальшому спільні виїзди, в т.ч. в найвіддаленіші села області, де є виборчі дільниці, з метою профілактики підкупу виборців в майбутньому.

- Усі кримінальні провадження, порушені  в ході останніх виборів, будуть ретельно розслідувані. Ми сподіваємося, що найближчим часом вони отримають логічне завершення, про що ми негайно повідомимо вас та суспільство,  - наголосив Сергій Шаранич. – Міліція разом із народом проти політичних махінацій, за чесні вибори! Це спільна мета! Я щиро дякую вам за допомогу від імені кожного міліціонера, що  гідно виконав свою роботу 26 жовтня.  

Представники КВУ та «Опори» зауважили, що притягнення «виборчих махінаторів» до відповідальності стане суттєвим важілем профілактики в майбутньому підкупу виборців. А також покаже закарпатцям тренд змін в самій міліції, коли вона стоїть виключно на стражі Закону та інтересів громади.

На завершення зустрічі Сергій Шаранич подарував громадським активістам символічні кружки «За чесні вибори, за майбутнє, за Україну».

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

 

31 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів