Поранених військових у зоні АТО без пояснень виводять зі штату, залишаючи без зарплат та оплати на лікування

За словами військових, через переведення в інші військові частини вони залишаються без зарплат і не можуть оплатити лікування.

 

Поранених у зоні АТО військовослужбовців виводять зі штату або переводять в інші військові частини. Про це Корреспондент.net повідомили офіцери, які перебувають на лікуванні в київському госпіталі.
 За словами офіцерів, через виведення зі штату бійці не отримують зарплату і змушені лікуватися за власний рахунок. Пораненим допомагають волонтери, які збирають кошти на ліки. При цьому лікування займає близько двох-трьох місяців, і зарплату бійці зможуть отримувати тільки після приїзду у військову частину.  
"У нас зі штату вивели майже всіх офіцерів - близько 30 осіб, також виведені солдати, - розповів один з бійців. - Про причини такого рішення нічого не сказали. Напевно, багато знаємо".
 
За словами військового, він опинився поза штатом військової частини в Білій Церкві. Його перевели в Новоград-Волинський, куди він потрапить після лікування.
 Ще одного тяжкопораненого офіцера - Руслана Рудого - також вивели зі штату, але потім повернули назад. "З усіх військових у штаті залишили тільки мене", - зазначив військовий.
 Руслан лікується в госпіталі вже більше трьох місяців - через вогнепального поранення у нього пошкоджені легені, печінка і хребет. За словами волонтерів, при виведенні зі штату боєць отримав би останню зарплату в листопаді.

 

28 жовтня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів