Закарпатських кандидатів у нардепи прослуховуватимуть у разі підозрювань у підкупі виборців

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що міліція має правові підстави прослуховувати телефони та стежити за кандидатами у нардепи, яких підозрюють у підкупі виборців.

 

«Злочини, пов'язані з порушенням виборчих прав, з набуттям чинності закону (про посилення відповідальності за підкуп виборців) переходять у розряд тяжких. Це означає, що правоохоронці тепер можуть застосовувати увесь комплекс оперативних заходів, зокрема, з дозволу суду вести прослуховування, стеження тощо», - сказав Геращенко.

Радник міністра зазначив, що станом на 21 жовтня відкрито 178 кримінальних проваджень за порушення виборчого законодавства, з них 71 пов'язане з підкупом виборців.

«Поки що нікому не оголошено про підозру, але завдання стоїть таке: по кожному випадку довести справу до суду, щоб було призначено покарання тим, хто роздає продуктові пайки, баняки, тортики, організовує безкоштовний проїзд та інше», - сказав Геращенко.

Він нагадав про таку новацію, як введення кримінальної відповідальності також для виборців,які погоджуються продати свій голос. Цих громадян, за словами радника, очікує штраф до 5 тис. грн або виправні роботи.

Як повідомлялося, 14 жовтня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян». Документ посилює кримінальну відповідальність за підкуп виборців.

 

21 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів