В УжНУ закарпатці навчатимуться з африканцями

Студенти гуманітарно-природничого факультету з угорською мовою навчання 1 жовтня провели спільну пару зі студентами з Нігерії, які приїхали на навчання до УжНУ.

 

Молодь обмінювалася відомостями про Україну, Угорщину та Нігерію: обговорили не тільки теми історії, культури, релігії, а й традиційних страв, одягу, притаманних кожній із країн.

У такий спосіб студенти першого і другого курсів спеціальностей «Історія» та «Міжнародні відносини» гуманітарно-природничого факультету провели практичне заняття з дисципліни «Країнознавство». Ініціатива такої нетипової пари виникла у викладача кафедри історії Угорщини і євроінтеграції Василя Беликанича.

Під час заняття викладач акцентував увагу на культурних особливостях Закарпаття, зокрема етнічному розмаїтті області. Його колега з кафедри історії Угорщини і євроінтеграції Ласло Зубанич ознайомив студентів з історією розвитку Закарпаття протягом століть.

Студенти з Нігерії зауважили, що чи не вперше після приїзду на Закарпаття дізналися про особливості цього регіону. Досі вони навчалися в Луганському національному університеті, тому про Україну вже знають чимало.

У зв’язку з військовими діями на Сході держави цього року близько 20 студентів з Нігерії навчатимуться в УжНУ. Серед них переважна частина – інтерни, які сьогодні перейшли на 6 курс.

Про Угорщину нігерійці знали ще менше, ніж про Україну, тому захоплено слухали розповіді про національні страви, особливості проживання етнічних угорців на території Закарпаття. Студенти гуманітарно-природничого факультету запитували про життя в Нігерії, навчили гостей вітатися угорською мовою.

Африканська молодь розповідає, що в Луганську навчалися в одному університеті з українцями та росіянами. Ще там зауважили, що українці більш дружні, ніж росіяни. І взагалі, чим ближче на Захід, тим люди приємніші і добріші.

В Ужгороді їм подобається, перехожі допомагають під час ознайомлення з містом, запитують, звідки приїхали, та просять про фото на згадку. Після спільної пари студенти всі разом пройшлися Ужгородом, показавши його цікаві куточки молоді з африканського континенту.

Наталія Каралкіна

 

02 жовтня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів