Закарпатським військовослужбовцям скасували нарахування відсотків за кредитами

На підставі положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення оборонно-мобілізаційних питань під час проведення мобілізації» від 20 травня 2014 року № 1275-VII військовослужбовцям з початку і до  закінчення особливого періоду, а резервістам та військовозобов’язаним – з моменту призову за мобілізацією і до закінчення особливого періоду штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також відсотки за користування кредитом не нараховуються.

 

Відповідно до Закону України «Про оборону України», особливий період – це період, що настає з моменту оголошення рішення про мобілізацію або доведення його до виконавців стосовно прихованої мобілізації чи з моменту введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях та охоплює час мобілізації, воєнний час і частково відбудований період після закінчення воєнних дій.

         Указом Президента України від 17 березня 2014 року № 303/2014, в державі оголошена часткова мобілізація, тобто датою початку особливого періоду з якого на банки покладено обов’язок припинити нарахування відсотків, пеня та штрафів за невиконаними кредитним зобов’язаннях військовослужбовців – 18 березня 2014 року.

         Так, військовослужбовцям, резервістам та військовозобов’язаним до банку необхідно надавати наступні документи: довідку з місця роботи та копію документу, що підтверджує статус військовослужбовця.

         Слід зауважити, що списання штрафних санкцій, пеня та процентів за користування кредитами військовослужбовцям будуть задоволені як тільки стане відома дата закінчення особливого періоду в країні.

         05 серпня 2014 року «ПриватБанк» відкрив спеціальну сторінку на своєму сайті(http://credithelp.privatbank.ua), присвячену кредитним канікулам для українських воїнів. Як повідомила прес-служба банку, на цій сторінці зібрана інформація про порядок списання відсотків і штрафів за кредитами для мобілізованих і контрактних військових.

 

28 серпня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів