Екс-губернатор Закарпаття: «Необхідно встановити роль В.Канюка в діяльності організованого злочинного угрупування»

Нардеп Геннадій Москаль направив Генпрокурору Віталію Яремі депутатське звернення щодо службової діяльності колишнього голови Великоберезнянської районної ради Василя Канюка.

 

До мене, як до народного депутата України, з колективним листом звернулися мешканці Великоберезнянського району Закарпатської області, котрі просять ініціювати розслідування діяльності колишнього голови Великоберезнянської районної ради Канюка Василя Михайловича, — йдеться в зверненні. — 17 червня 2014 р. більшістю голосів сесія районної ради позбавила його керівного статусу, а проте громадськість вимагає справедливих і зрозумілих дій з боку правоохоронних органів, виявлення та повернення в комунальну та державну власність привласненого В.Канюком майна, а також земельних ділянок, оформлених на його родичів, друзів та підставних осіб.

Необхідно встановити роль В.Канюка і в діяльності організованого злочинного угруповання Володимира Копчі, котрого вже третій рік ніяк не можуть знайти обласні управління МВС та СБУ.

За інформацією, яка є в розпорядженні Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, в 1992 році Канюк був оголошений у розшук за виготовлення та збут фальшивих банкнот (купонів) і втік до Росії. Порушена кримінальна справа так і не була доведена до завершення. До 2002 року В.Канюк координував криміналітет Великоберезнянського району, виконуючи функцію так званого “смотрящого”. У 2002 році обійняв посаду голови Великоберезнянської районної ради, і, як стверджують мешканці району, регулярно чинив тиск, залякування та шантаж стосовно депутатів, голів сіл, держслужбовців, щоб змусити їх приймати потрібні йому рішення у сфері приватизації майна та землі.

Прошу здійснити перевірку законності приватизації:

1. Будівлі будинку культури в селі Кострино Великоберезнянського району.

2. Будівлі побутового комбінату в смт. Великий Березний.

3. Гірськолижної траси “Щербин”.

4. Приміщення колгоспу в с. Костринська Розтока.

5. Ресторану “Святий Георгій” в смт. Великий Березний.

6. Соковинного заводу в с. Сіль.

Як йдеться в колективному листі, з лютого 2014 року Канюк В.М. жодного разу не був присутній на своєму робочому місці (хоча до цього часу також перекладав свої обов’язки на інших посадових осіб), тому прошу перевірити автентичність підписів В.Канюка на фінансових документах районної ради. У разі виявлення ознак злочинної змови Канюка В.М. і працівників апарату районної ради, прошу вжити заходів прокурорського реагування.

Геннадій Москаль

 

01 серпня 2014р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів