Із 146 615 закарпатських школярів цьогоріч планують охопити оздоровленням та відпочинком трохи більше 43 тисяч

Серед них переважна більшість – із пільгових категорій.

 

Цим наразі займаються 302 дитячі заклади. Вони, в основному, працюватимуть у чотири зміни.

«Що стосується фінансування, то в бюджеті області на 2014-й заплановано 10,5 млн грн на підготовку оздоровчої кампанії та 7 млн грн – на її проведення. У нас спостерігається тенденція до зростання кількості дітей, охоплених оздоровленням та відпочинком», – зазначив Віталій Ерфан, заступник директора департаменту – начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА.

Утім, як свідчать наші читачі, далеко не в усіх дитячих таборах умови відповідають сучасним уявленням про комфорт. Скажімо, в одному з таких закладів на Ужгородщині дівчат оселили в корпусі, а от хлопців – причому дуже різного віку разом – у дерев’яному будиночку, де нема елементарних зручностей. Туалет на зразок радянських привокзальних (зайти – і то страшно) став для дітей справжнім шоком. Дехто після кількох днів заявив батькам: «Забирайте мене звідси, інакше я втечу!» При цьому повна вартість путівки на такий «курорт» – 3 тисячі гривень! Утім, таку суму мало хто платив – профспілка зазвичай компенсовує 90% суми. Але ж із бюджету гроші виділяються…

Ще одна проблема цьогорічного оздоровлення – катастрофічний брак місць відпочинку. Батьки повідомляють, що розуміють ситуацію в країні, але все ж таки куди подіти чадо – не знають. «Одну зміну десь відпочили, а потім ще 2,5 місяці байдикувати, і добре, якщо не в чотирьох стінах у місті», – повідомила ужгородка, мама 7-річного Віталія. Загалом раціональне зерно в таких наріканнях є: нинішніх трьох сотень закладів таки замало на всю область, особливо враховуючи те, що їх вистачає, в основному, на забезпечення оздоровленням діток-пільговиків. Напевно, на наступні роки, якщо ситуація в країні вирівняється, таки треба буде прискіпливіше підходити до питання. Бодай як за часів головування Олександра Ледиди, коли кількість закладів оздоровлення та відпочинку в області перевищувала п’ять сотень, а шкільні табори функціонували не для галочки, а повноцінно харчували дітей та забезпечували якісним дозвіллям.

Діана БУЛАК, "Закарпатська правда"

 

28 липня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів