Кордони Закарпаття з ЄС патрулюватимуть словацькі гелікоптери

Для підтримки безпеки з повітря

 

Кордон з України зі Словаччиною найближчим часом охоронятимуть вертольоти за 7 мільйонів євро. Таке рішення прийняло Міністерство внутрішніх справ сусідки Закарпаття — Словацької республіки — для підтримки безпеки на кордонах з повітря.

Про це Clipnews.info повідомило джерело з Братислави.

Для захисту повітряного простору, передбачається, що протягом 2013-2014 років Словацька Республіка планує інвестувати близько ? 7,000,000 на придбання двох сучасних патрульних вертольотів. Вертольоти, обладнані засобами денного і нічного спостереження, повинні бути куплені на основі рекомендацій, що містяться в доповіді шенгенської ради для Словаччини. Таку інвестицію днями схвалив і Кабінет міністрів Словаччини у своєму оновленому "Плані дій у Шенгшенській зоні".
Зі змісту документу випливає, що купівля патрульних гелікоптерів дасть можливість покращити контроль на кордоні з Україною, особливо у плані нелегального перетину кордону громадянами з країн третього світу. У плані також іде мова про завершення прокладання 4, 5 кілометрів чутливого до появи людей дроту на південній ділянці державного кордону.

Для цього словацький уряд уже виділив 358 000 євро. Роботи з прокладення планують завершити до кінця червня цього року. Оновлений План дій Словаччини у зоні шен гену також передбачає інвестицій в три чверті мільйона на закупівлю обладнання та понад 1,7 млн. євро на утримання Національної інформаційної Шенгенської системи та розвиток національної Шенгенської інформаційної системи II.

 

21 січня 2013р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів