Незаконні рубки дерев на сьогодні — основні порушення природоохоронного законодавства у сфері охорони захисту, використання рослинних ресурсів

Кажуть екоінспектори

 

Основними порушеннями природоохоронного законодавства у сфері охорони захисту, використання рослинних ресурсів (лісів) є незаконна рубка дерев, пошкодження дерев до ступеня припинення росту, незадовільне очищення місць рубок від порубкового залишку та інше. Зокрема, в ході перевірок ДП "Мокрянське ЛМГ" виявлено 127 куб.м. самовільних рубок в межах лісосік та в насадженнях. Загальний розмір майнових стягнень та заподіяної шкоди за виявлені порушення склав 264,4 тис.грн., в т.ч. на суму 235,049 тис.грн. держпідприємству виставлено претензію. У філії ГДСЛАП "Закарпатагроліс" "Мукачеводержспецлісгосп" було обліковано 61 м3 незаконно зрубаної деревини, розмір заподіяної шкоди склав 122,0 тис. грн.

Всього в ході проведення перевірок у сфері охорони захисту, використання рослинних ресурсів (лісів) було виявлено порушень вимог природоохоронного законодавства на загальну суму майнових стягнень 545,780 тис. грн., на які Інспекцією пред’явлено 15 претензій. У 18 випадках призупинялася виробнича діяльність суб’єктів господарювання. П’ятнадцять матеріалів передано у правоохоронні органі для прийняття відповідних заходів впливу.

Державна екологічна інспекція
в Закарпатській області

 

21 липня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів