ТОП-10 закарпатських кондитерських. «Закарпаття - солодке серце України»

ТОП-10 закарпатських кондитерських. «Закарпаття - солодке серце України»
Закарпатська земля здавна славиться своїми гастрономічними традиціями і недаремно тут створено та вже функціонує “Закарпатський гастрономічний туристичний маршрут «Солодке Закарпаття»”.

 

Традиційно для краю, смачний “маршрут” проходить через угорську кухню, далі увазі гурманів пропонують словацьку й чеську, румунську, циганську, єврейську та власне закарпатську кухні. Всі ці кулінарні надбання різних народів вже давно стали своїми на Закарпатті й увійшли до єдиного кулінарного ансамблю краю. Концепція маршруту «Солодке Закарпаття» передбачає унікальну програму, під час подорожі цим маршрутом турист та відвідувач краю зможе замовити найрізноманітніші солодкі подарунки для себе та своїх гостей: торти на різноманітну тематику, кондитерські вироби, десертні столи, фруктові столи, десертні SPA i wellness, десертну анімацію та десертні сюрпризи від організаторів маршруту

1. Штефаньо-ФекетеШош, Ужгород

В Ужгороді п’ють каву із золотом йдеться про “їстівне” золото. І це справді так. І саме в цій кавярні варять цю вже знамениту золоту каву «АльІдрісі». Вся випічка та цукерки — все за унікальною авторською рецептурою. Філіжанка еспресо, шматочок вишуканого торту “Ужгород” у симпатичному куточку історичного центру Ужгорода,на площі Петефі — це більше, ніж щоденна рутинна перерва на каву. Shtefanyo V&V

2. Штефаньо-наДухновича, Ужгород

Кондитерська Штефаньо, це десятки варіантів скуштувати ексклюзивні кондитерські вироби від найкращого кондитера України – Валентина Штефаньо в одному місті.Філіжанка еспресо, шматочок вишуканого торту “Ужгород” у симпатичному куточку історичного центру Ужгорода, поблизу Кафедрального греко-католицького собору — це більше, ніж щоденна рутинна перерва на каву.

3. Cake to go, Ужгород

Смачні тістечка - «фішка» цукрарні - корусеі десерти, запашна кава, атмосфера затишку, спокою та родинних розмов про все на світі за чашкою кави з тістечком - тільки у кондитерській Анастасії Дацьо. Anastasiya Datso

4. Кондитерський дім Бондаренко, Мукачево

В кондитерській представлена класична домашня випічка - пироги, штруделя, наполеони. Нарівні з ними на вітрині є і макаруни, цукерки і вироби з шоколаду, а також мусові десерти.

5. Maletta dessertia, Хуст

Місцеві кондитери запрошують Вас на солодкі ласощі,виготовлені за кращими рецептами кондитерської гастрономії,на запашну натуральну каву,а також на пісні десертики....і торт «Хуст»

6. Gallia sweet-shop, Перечин, Ужгород

Перечин пригощає десертами за ідеями легендарного кондитера Йозефа Шнайдгена (1912-1991). Тут є культові ласощі: Гобоші, Креймеші, Рейтеші і торт Добош. У тістечках гармонійно поєднано Австро-угорську традицію, автентичність рецептів пана Йозефа 1930-1940-х років та модерні нотки….і торт «Ужанська долина» Galyna Repariuk

7. BonJour , Мукачево

Затишна кондитерська в центрі міста. Родзинкою закладу є еклери на буль який смак. Класичним еклером вважається тістечко видовженої форми і обов'язково із заварним кремом усередині, тобто заварне тістечко, тому мукачівські еклери тримають традицію. Як еклери, так і заварні тістечка, вкриті або шоколадом, або цукровою глазур'ю, присипані горіхами, шоколадною стружкою.

8. Mirella Sweets Shop, Свалява

Солодкий подарунок в центрі Сваляви. Солодощі для вибагливих гурманів та солодких традиціоналістів. Для маленьких солодкоїжок і замовлення на будь які акції. і на десерт торт «Свалява». Miroslava Mirella

9. Smagolino, Ужгород

Усе починалося з тортів і тістечок на замовлення, і вдячні клієнти надихнули до створення гастрономічного закладу, який синтезує кухню і кондитерську справу. Неймовірне хюґе – вмоститися на оксамитових кріслах за одним із трьох столиків біля панорамного вікна. Розташування ресторації – цікаве рішення, адже на набережній тихо і камерно.

10. Starosta, Іршава, Ужгород

Кондитерська стала обов'язковим місцем відвідування для гостей і туристів, де вони завжди зможуть смачно поїсти і спробувати дуже смачні десерти , вишукане тістечко, кава, чаї на будь-який смак. Родзинка кондитерського цеху - шоколад власного виробництва, і торт «Іршава».

Автор: Федір Шандор, президент Закарпатської туристичної організації

 

 

 

16 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів