Прикордонника, який виявився агентом рф і втік до москви, судитимуть на Закарпатті

Прикордонника, який виявився агентом рф і втік до москви, судитимуть на Закарпатті
Про це інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

 

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 34-річного колишнього начальника підрозділу прикордонної служби за фактом дезертирства, привласнення військового майна, шляхом зловживання службовим становищем, а також державної зради (ч. 4 ст. 408, ч. 4 ст. 410, ч. ч. 1, 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що тодішній військовослужбовець, володіючи службовою інформацією, допоміг ворогу в період повномасштабного вторгнення росії до України – повідомив про розташування особового складу та техніки підрозділів Сил Оборони України. 

Згодом, обвинувачений розробив детальний план втечі – ретельно вивчив маршрути, дізнався де перебувають прикордонні патрулі, а також привласнив спеціальне обладнання, призначене для спостереження.

Після цього, він самовільно залишив місце несення служби, нелегально перетнув держкордон поза пунктами пропуску та виїхав до росії. Вже на території держави-агресорки надав пропагандистському медіа інтерв’ю, щоб скомпрометувати Україну.

Судитимуть уродженця Луганська заочно.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

15 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів