До 5 квітня у ПАДІЮНі - виставка дитячих робіт до Великодня

До 5 квітня у ПАДІЮНі - виставка дитячих робіт до Великодня
Про це інформує Закарпатська ОВА.

 

 

Відкрили експозицію керівниця апарату обласної військової адміністрації Руслана Натуркач та директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець.

???? «Багатогранність та різноманіття представлених композицій свідчать про неймовірний талант дітей і педагогів, а також про те, що юні закарпатці бережуть мистецькі традиції нашого краю, цікавляться ними, популяризують їх. Знаково, що всі оригінальні та яскраві роботи з писанкарства присвячені майбутній перемозі України, адже саме Великдень є святом перемоги миру, світла й добра», – відзначила Руслана Натуркач.

Цьогоріч тематичну експозицію в Ужгороді вперше проводять у межах обласного етапу Всеукраїнського конкурсу з писанкарства «Великодні писанки» на тему «З вірою у перемогу!»

Загалом на відбірковій виставці учні шкіл, вихованці гуртків і студій закладів позашкільної та професійно-технічної освіти Закарпаття презентували близько 180 робіт, виконаних у різноманітних техніках – малюванні, в'язанні, кількох видах розпису, ліпленні з глини, бісероплетінні, оригамі тощо.

Учасники обласного етапу Всеукраїнського конкурсу з писанкарства змагаються за першість у двох вікових категоріях – молодшій (9–13 років) та старшій (14–18 років). Зі 121 та 56 поданих робіт відповідно професійне журі обере по 2 індивідуальні або колективні творчі вироби. Згодом найкращі композиції наш регіон представить на фінальному етапі конкурсу, який 15 квітня розпочнеться в Києві.

Відвідати виставку до 5 квітня всі охочі можуть у фоє на другому поверсі «ПАДІЮНу».

 

28 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів